Recensies·Recensies van Moon

Verknipt – Laurenz Mol “Dit aangrijpende liefdesverhaal gaat onder je huid zitten.”

Verknipt – Laurenz Mol

‘Wanneer Liefde geen Liefde blijkt te zijn. Dit aangrijpende liefdesverhaal gaat onder je huid zitten.”

  • Auteur: Laurenz Mol
  • Uitgever: Nau
  • Nederlandstalig 
  • 272 pagina’s 
  • 789491535574 
  • oktober 2017

 9200000082848597

De Achterflap

Een aangrijpend verhaal op een gruwelijke waarheid gebaseerd.
Men zou het een thriller kunnen noemen. Voor Thierry van der Veen, het alter ego van de internationaal bekende kapper en stylist Laurenz Mol was het een nachtmerrie die geen einde leek te kennen.
Vijf jaar wachtte de ‘coiffeur van de sterren’ om dit geheime deel van zijn leven te onthullen. Nu is het zover
.

Mijn Leeservaring

“ Als ik jonge mensen gelukkig wil maken, kan ik net zo goed een foster parent kind nemen”

Caroline was aanwezig bij de boekpresentatie van Verknipt en vertelde mij haar ervaring met dit boek. Dit maakte mij zo nieuwsgierig dat ik het boek ook wilde/ moeste lezen.

Laurens Mol, vertelt zijn verhaal wat berust op waarheid, hij gebruikt hiervoor Thierry van der Veen als een alter ego. Hij vertelt zijn verhaal, over zijn aangrijpende ervaring en over zijn liefde, vrienden en zijn leven. Wanneer je het boek opent is het eerste wat je als lezer opvalt; de openheid, de eerlijkheid, geen detail wordt geschuwd. Voor sommige lezers kunnen de details als schokkend worden ervaren, maar het hoort bij dit verhaal, bij zijn eerlijkheid.

Met respect voor de schrijver lees ik verder. De korte hoofdstukken lezen als een trein en wegleggen wordt al snel een issue. Dit blijkt bijna niet mogelijk, wees gewaarschuwd het word nachtwerk wanneer je eenmaal begonnen bent.

“Dit geheim is van hem en het zal voor altijd zijn geheim blijven. Hoe triest kan het zijn…”

De vlotte eerlijke schrijfstijl maakt dat het verhaal onder je huid gaat zitten. Laurenz Mol heeft al snel je hart gestolen, met zijn innemende openhartigheid, zijn empathie en zijn ontroerende manier van schrijven. Het is niet te begrijpen dat hem dit is overkomen, een ijzersterk voorbeeld van hoe je je kunt vergissen in een persoon.

Tijdens het lezen zal je je meerdere malen  bedenken; “Nee dit gebeurt niet echt” Je medeleven, zal het wellicht winnen van je gevoel van naïviteit, de manier waarop Laurenz zijn verhaal beschrijft maakt dat je inlevingsvermogen op  volle toeren draait en sla je het boek dicht met een zucht.

Dit verhaal is meer dan alleen een liefdesverhaal, het zet je op scherp en je ontwikkeld een gevoel van empathie. Respect voor deze man, waar je als lezer een zwak voor krijgt

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com
photovisi-download (39)

Een gedachte over “Verknipt – Laurenz Mol “Dit aangrijpende liefdesverhaal gaat onder je huid zitten.”

Reacties zijn gesloten.