Recensies·Recensies van Moon

Ik weet een geheim – Tess Gerritsen “Niet voor niets een groot auteur…, weer een topthriller”  

Ik weet een geheim – Tess Gerritsen

 “Deze schrijfster heeft haar voetsporen meer dan verdient. Subliem schrijfstijl gecombineerd met heerlijke details maken deze schrijfster tot een groot Fenomeen in de thrillerwereld.”

  • Auteur; Tess Gerritsen
  • Uitgever: The House of Books
  • Nederlandstalig 
  • 320 pagina’s 
  • 9789044348521 
  • augustus 2017

9200000077103263

De Achterflap

Rizzoli en Isles onderzoeken een van de meest bizarre moorden die ze ooit hebben gezien: een jonge vrouw ligt op haar bed, haar ogen uit hun kassen gehaald en in haar handen gelegd. Is het een hint naar de horrorfilms die de vrouw heeft gemaakt? Als er een tweede slachtoffer valt, weten Rizzoli en Isles dat ze snel moeten zijn. Vreemd genoeg is er iemand die denkt dat zijzelf de volgende is, want ze is op de hoogte van een geheim. Dat ze nooit aan iemand zal vertellen.

Over de schrijfster

De Chinees-Amerikaanse Tess Gerritsen (1953) nam een ongebruikelijke weg naar haar carrière als schrijfster. Na haar studie medicijnen werkte ze een tijd als interniste maar hier stopte ze mee na de geboorte van haar eerste kind en begon met het schrijven van romantische thrillers. Ze debuteerde in 1986 met Call after midnight (Dicht op de hielen) en heeft inmiddels meer dan 25 thrillers op haar naam staan. Intussen zijn er meer dan 30 miljoen boeken verkocht in meer dan 40 landen. Bij het grote publiek werd ze vooral bekend door thrillers als Sneeuwval, Het stille meisje en De laatste sterft. De serie rondom de hoofdrolspelers in haar boeken, Jane Rizzoli en Maura Isles, werd met succes voor televisie verfilmd. In Nederland wordt de televisieserie uitgezonden door NET5. Tess Gerritsen woont samen met haar man in het Amerikaanse Maine en ze hebben twee kinderen.

522711

Bron; Bol.com

Mijn ervaring:

“Och, wat een lastig web wordt er geweven, als wij ons op het pad van de leugen begeven.”

Wie kent haar niet Tess Gerritsen, de schrijfster van de bekende tv serie Rizzoli & Isles. Haar schrijfstijl is subliem. De combinatie van de verhaallijn met de voortreffelijk beschreven details, welke voor sommige lezers als schokkend kunnen worden ervaren. Maar juist deze details van onder andere de pathologische handelingen geven de boeken van Tess Gerritsen het onderscheidende karakter ten opzichte van andere thrillerschrijvers.

“Een windvlaag blaast dode bladeren over mijn schoenen, een knisperend geluid dat me doet denken aan een andere herfstdag…”

Ook in dit deel weet Gerritsen je weer te vermaken met haar lugubere details van de snijtafel en de opzienbarende moord scenario’s. Rizzoli en Isles hebbe ook ditmaal weer een harde kluif aan het onderzoeken van de moord en de slachtoffers. Naast het onderzoek maken de karakters Rizzoli en Isles in hun privéleven ook de nodige perikelen mee, wat het verhaal een extra dimensie geeft. In dit deel “Ik weet een geheim” is het mysterie overtuigend aanwezig, lang houd Tess Gerritsen je in een mist van verdachte personages, waarbij je bij meerdere karakters al snel je vraagtekens hebt.

Wanneer je als lezer verwacht dat de serie op tv synchroon lopen met de boeken, kom je misschien bedrogen uit, er zitten wel degelijk verschillen in de verhaallijnen en de tv serie. Je moet hier wel rekening mee houden. Maar de boeken zijn net als de serie een hit, de heerlijke details, de ontwikkelingen en karaktereigenschappen van de personages maken het verhaal.

“Gerechtigheid is geschied en verder hoeft er geen woord meer aan vuilgemaakt te worden.”

“Ik weet een geheim” is weer een prachtige thriller van Tess Gerritsen. Deze schrijfster behoort niet voor niets tot de grootste in de thrillerwereld.

Lieve Leesgroet Moon 

Koop bij bol.com

photovisi-download (14)