Een terugblik op......

Een terugblik op 2017 met…; Miriam Bakker

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…. Kortom wie is…..?


Hee hallo, Miriam hier .Getrouwd, 2 dochters, secretaresse, boekenwurm en sinds kort medebeheerder/recensent van Thrillersandmore.com. Ik lees eigenlijk overal wel, op de bank, in bed, in de trein etc. Jammer genoeg kan ik in de auto niet lezen, anders zou me dat beduidend meer leestijd opleveren! Ik lees het liefst thrillers, maar ben ook een groot liefhebber van young- en new adult, heerlijk!

photovisi-download03

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

Het is een boek dat al in de zomer uit kwam: The secret she keeps van Michael Robotham. Ik wil het al zo lang zo graag lezen, maar er komt steeds een boek tussendoor (dat begrijpen jullie ongetwijfeld) en ik wil er rustig voor gaan zitten en van genieten. Maar dit jaar gaat ie zeker gelezen worden! 

download (1)

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

Het kleine meisje van meneer Linh van Philippe Claudel heb ik al een aantal keer cadeau gedaan. Prachtig boekje.

download (4)

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2017, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?


Ik heb het boekje waar ik alle gelezen boeken steeds opschrijf er maar eens bij gepakt. Ik ben momenteel in het 98e boek van dit jaar bezig en er komen er nog wel een paar bij, maar waar ik afgelopen jaar echt van genoten heb (in willekeurige volgorde!!):

 1: De Schim – Jo Nesbo / Politie – Jo Nesbo / De Dorst – Jo Nesbo: had ik al verteld dat ik fan ben? Deze drie las ik zo goed als achter elkaar (er zit ook een rode draad in) en ik vond ze geweldig! De een deed niet onder voor de ander en ik vond ze alle drie even geweldig.

photovisi-download8

 2; Casa Familia – Nathalie Pagie; gewoon een tof boek, waarin Nathalie een enorme groei als schrijfster laat zien. Ik kan niet wachten op de volgende!

photovisi-download4

 3; Blue light Yokohama – Nicolas Obregon; je hoort er niet zo heel veel over en dat is onwijs jammer, echt een goed boek, net even een anders-dan-andere thriller over een politierechercheur.

photovisi-download2

4; Dit jaar las ik alle boeken van zowel Rebecca Yarros als die van Jennifer Armentrout. En ik vind ze allemaal echt heerlijk om te lezen en zou niet kunnen kiezen. Het zijn new adult boeken overigens, aanraders!

photovisi-download (99)

5; Uitverkoren – Linda Jansma; die moet er gewoon bij. Ze had met Schaduwkinderen een heel sterk eerste deel van de trilogie neergezet en dan zijn de verwachtingen voor het tweede deel behoorlijk hoog en die heeft ze meer dan waargemaakt. Nu met smart wachten op het laatste deel!

photovisi-download (98)

4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?
Ik vind dat ik er nu al zo idioot veel gelezen heb, maar ik hoop er volgend jaar minstens net zoveel te lezen

download

5;Naar welk boek kijk je nu al uit

Het laatste deel van de trilogie van Linda Jansma; M.J. Arlidge komt met een nieuw boek, dat geen onderdeel uitmaakt van de Helen Grace-serie, daar ben ik heel nieuwsgierig naar.

12

6: Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?
J.K. Rowling. En dan hoef ik haar niet eens iets te vragen hoor, ze mag me ook gewoon Harry Potter voorlezen.images (4)

Ge-wel-dig. Maar Rick Riordan of Jonathan Stroud mag ook, hun boeken over  respectievelijk Percy Jackson en Anthony Lockwood vind ik subliem, dus daar zou ik ook wel eens kennis mee willen maken. Hoe verzinnen ze het?

121