Recensies·Recensies van Caro

Escape room – Maren Stoffels “Hoe goed ken jij je vrienden!”

 Escape room – Maren Stoffels

“Hoe goed ken jij je vrienden ! “

th (11)

Samenvatting:

Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.

En nu staat Het voor me, in levenden lijve.

Ik schud Het de hand.

En Het heeft geen idee wie ik ben.

Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken.

Het is gewoon een speler, net als die andere drie.

Vier vrienden geven zich op voor een Escape Room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?

Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

Mijn mening over de YA Escape Room:

Voor uitgeverij Leopold mocht ik deze YA lezen, waarvoor mijn dank.

De cover een gloeilamp met een persoon erin, wat heeft dit met een escape room te maken? Zwarte kaft met rode en witte letters, mij pakt het meteen.

If you had, one shot, or one opportunity

To seize everything you ever wanted.

In one moment.

Would you capture it,

Or just let it slip?

-Eminem-

Hier begon het boek mee en ja dan heb je me, ik vind veel liedjes van Eminem geweldig.

Het boek is ingedeeld in hoofdstukken vertelt door de personages uit het verhaal, in de ik vorm. Ook zijn de hoofdstukken per personage met een ander lettertype geschreven.

De drie beste vrienden Mint, Sky en Alissa gaan samen met een collega van Sky naar een escape room. De collega Milas wordt mee gevraagd omdat ze met zijn vieren moeten zijn. Iedere personage heeft zijn eigen geheim en probleem, ze denken allemaal alles van elkaar te weten, maar is dat ook werkelijk zo!!

Een zeer spannend boek met een beetje paranormaal erin verwerkt.

Hoe sterk is vriendschap als je opgesloten zit en er geheimen boven water komen die de anderen niet weten en die eigenlijk niet gedeeld mogen worden, maar hoe kan de persoon, die de sleutel van de escaperoom heeft, van die geheimen weten? Eén van de vrienden weet hier meer van, maar hoe kun je zover gaan dat er zwaar gewonden en bijna doden vallen. Alles heeft te maken met vroeger.

Een YA boek, welke zulke goede verhaallijnen heeft, dat je het niet weg kunt leggen en zo benieuwd bent hoe de verhaallijnen tot de plot worden gevormd.

De verslaving van de auteur om zoveel mogelijk escaperooms te doen, zal ik nooit delen. Zeker na dit verhaal zal ik nooit een escaperoom bezoeken. Marlen Stoffels is een auteur die met haar altijd actuele onderwerpen vele jeugdigen aan het lezen krijgt.

Veel leesplezier toegewenst

Caroline

Koop bij bol.com

photovisi-download (22)