Recensies·Recensies van Moon

Kleine sterrenbeelden – Leen Lefebre

Kleine sterrenbeelden – Leen Lefebre

“Samen genieten van verhaaltjes op rijm. Voorleesplezier voor jou en je kind”

  • Paperback, 40 pages
  • Published May 14th 2017 by Leen Lefebre
  • Original Title; Kleine sterrenbeelden
  • ISBN ; 139781521215777
  • Edition Language Dutch

STERRENBEELDEN-IN-KAFT_NL-paperback-1-1024x517.png

Samenvatting

Boven in de sterrenhemel wonen twaalf kleine sterrenbeelden. Elk van hen gaat op avontuur in deze gedichtenbundel. Ideaal voor het gezin om samen te beleven voor zich naar dromenland te begeven. Ook fijn om overdag over te fantaseren. Geschikt om hardop voor te dragen op school of thuis en om samen of alleen te lezen. Ritme en rijm scheppen een opgewekt spel dat erg aanstekelijk werkt.

Mijn Leeservaring: 

“Wat als ik val? O, maar mijn liefste, wat als je vliegt?

Erin Hanson

Vroeger las ik heel graag verhalen die rijmden aan mijn kinderen voor. Korte kleine rijmpjes waar ze dan ook erg van genoten. Blij ben ik dan ook met de vraag van Leen of ik haar Kleine Sterrenbeelden wilde lezen.

Alle Sterrenbeelden komen aanbod in dit versjesboek. Wellicht zijn de versjes soms wat verdrietig, ze geven alle facetten van het leven weer, alle emoties komen in de verhalen voor.  Een kind zou zich zeker met de sterrenbeelden kunnen vereenzelvigen. Wat wel een leuk bij komend aspect is dat van elk sterrenbeeld de kenmerken naar voren komen. Zo is de ram wat koppig en de maagd erg proper. Dit geeft een leuk effect aan de rijmpjes.

De versjes zijn best lang, waardoor één versje voor het slapen gaan prima te doen is en je kind waarschijnlijk heerlijk gaat slapen, dromend van de sterrenbeelden uit het boekje.

Lekker genieten van het voorlezen op rijm, mijn favoriet vorm van voorlezen.

Lieve Leesgroet Moon 

photovisi-download (54)