Recensies·Recensies van Caro

Moord om de hoek – Vera Stupenea “Een heerlijk debuut, we gaan vast nog veel van deze auteur horen”

Moord om de hoek – Vera Stupenea

“Een heerlijk debuut, we gaan vast nog veel van deze auteur horen”

9200000081864873

Samenvatting:

Een gemoedelijk provinciestadje is in rep en roer wanneer de zestienjarige Sophie zelfmoord pleegt en zij via een briefje haar lerares Jonna de schuld geeft van haar wanhoopsdaad. Maar wanneer ook de buurvrouw van Sophie levenloos wordt gevonden, twijfelt rechercheur Pieter Gravemaker aan de zelfmoord van Sophie. Hij gaat op zoek naar de waarheid en ondervraagt de aantrekkelijke Jonna. Al snel bloeit er iets tussen de rechercheur en de verdachte. Maar wanneer Jonna’s zoontje wordt ontvoerd, lopen de spanningen hoog op.
De ontknoping is een bloedstollende apotheose.

Wat vond ik van Moord om de hoek:

Dit debuut van Vera Stupenea mocht ik lezen van uitgeverij Scelta, mijn hartelijk dank. Het boek was wel wat moeilijk vast te houden, het boek was vrij straks gebonden waardoor de bladzijden niet makkelijk waren om te slaan en vast te houden en ik wat kamp had in mijn handen.

Het lettertype was lekker leesbaar en de hoofdstukken duidelijk aangegeven met nummers.

Jammer dat het maar 159 bladzijden waren, dat had voor mij wel wat meer mogen zijn. De heerlijke schrijfstijl nam mij mee in enkele spannende lees uren.

Hoofdstuk 1 begint meteen met de moord op Sophie, dus het verhaal neemt je meteen in een spannend begin. Je kunt het boek niet weg leggen want je wil meer weten, wie zit er achter deze moord en wat hebben Sophie en de buurvrouw met elkaar te maken.

Een andere verhaallijn is de scheiding tussen lerares Jonna en haar man Hein. Het wordt vechten om hun zoon Chris.

Jonna geeft op dezelfde school les waar haar zoon Chris ook naar toe gaat, maar ze mag niet al te uitbundig reageren als ze hem ziet, dat wil Chris niet. Het lijkt erop dat Chris steeds meer naar zijn vader trekt en dat die hem tegen Jonna opzet.

“Je moeder is een grijs muisje dat niets voorstelt zonder mij. Ze is een leraresje.” Zijn vader spuwde de woorden uit.

Pieter Gravemaker van de recherche is belast met het moordonderzoek naar Sophie en omdat er een briefje is gevonden met een beschuldiging naar Joanne, de lerares van Sophie, komt Pieter bij haar terecht.

Joanna is een goede lerares en ook bij de leerlingen geliefd, niemand kan geloven dat Sophie Jonna verantwoordelijk stelt voor haar zelfmoord.

Wanneer de buurvrouw van Sophie wordt vermoord en blijkt dat haar stiefzoon ook bij Jonna in de klas zit, heeft directrice Marlies haar bedenkingen en meteen een goed excuus om Jonna te ontslaan, want een slechte naam kan de school niet gebruiken

De personages hadden iets meer uitgewerkt kunnen worden, dan was het boek wat dikker geweest en had het mij  nog wat extra fijne leesuren kunnen geven.

Een goed debuut van deze Vera en ik hoop dat we nog veel meer van haar gaan horen.

Lieve leesgroet van Caroline

Koop bij bol.com

photovisi-download (20)