Recensies·Recensies van Moon

DE TIJDROVERS  Bavo de Cooman ‘Een groot avontuur voor groot en klein.. Bavo laat de virtuele wereld en het lezen samenkomen.’

DE TIJDROVERS  Bavo de Cooman

Een groot avontuur voor groot en klein.. Bavo laat de virtuele wereld en het lezen samenkomen.

Een knotsgek kinderboek dat nooit hetzelfde is en dat blijft verdergaan wanneer je klaar bent met lezen…

De Tijdrovers is een avontuurlijk fantasieverhaal voor 7- tot 10-jarigen, geïllustreerd door Jellie Goedhart. Hetzelfde boek, een ander verhaal

De Tijdrovers is een boek dat je zelf kan samenstellen. Een kind dat het boek cadeau krijgt, kan de hoofdrol krijgen en anderen kunnen ook meespelen in het verhaal, want je kan zelf de namen invullen. Je hebt ook invloed op het verhaal, doordat je kan kiezen tussen twee verhaallijnen en enkele kleine variaties. Tekst en tekeningen passen zich aan je keuzes aan.

En wanneer je het boek uit hebt, gaat het verhaal gewoon verder, via de extra verhalen die je er gratis bovenop krijgt. Tenminste, als je de sleutel vindt om ze te openen…

0-cover-ttb-jongen.jpg

Mijn leeservaring

Hoe leuk voor je kind een boek waarbij hij of zij zelf de hoofdrol vertolkt. Je kunt andere familie leden ook nog een rolletje geven, voor een kind veel herkenning en het voorlezen/ zelf lezen wordt een groot feest. Dit originele idee is uitgewerkt door Bavo de Cooman, hij heeft een avontuurlijk verhaal verzonnen, waarbij de fantasie van je kind overuren draait.

Een heerlijk avontuurlijk verhaal over een schilderij in de slaapkamer van de hoofdpersoon. Elk kind heeft bij schilderijen/ afbeeldingen wel hun eigen fantasie. De Cooman weet hier heel goed op in te spelen.

Het verhaal neemt jou en je kind mee op reis waarin de tijd gered moet worden. Het verhaal zit vol avontuur en grappige karakters. Voor zowel kind als volwassenen een grappig verhaal waarbij je meermaals een glimlach zal produceren.

De heerlijk geschreven verhaallijn is na het sluiten van het boek niet af, achterin het boek staat een QR-code waarmee je nog meer avonturen kan beleven. Deze interactieve koppeling geven het boek een grote meerwaarde. Lezen en de hedendaagse virtuele wereld worden één. Een ideale combinatie om het lezen weer te promoten. Bavo de Cooman snapt wat ervoor nodig is om de jeugd weer aan het lezen te krijgen. Hiervoor mijn complimenten.

De Tijdrovers zullen je kind en jouzelf heel veel plezier laten beleven. Samen fantasievol lezen, in een wereld waar je je helemaal kan laten gaan.

Ben je nieuwsgierig kijk maar eens op ; https://tijdrovers.net/

Lieve Leesgroet Moon 

photovisi-download (41)

3 gedachten over “DE TIJDROVERS  Bavo de Cooman ‘Een groot avontuur voor groot en klein.. Bavo laat de virtuele wereld en het lezen samenkomen.’

Reacties zijn gesloten.