Recensies·Recensies van Moon

De Zeven Zussen – Lucinda Riley “Deze Mustread mag je niet missen”

De Zeven Zussen – Lucinda Riley

 “Een samenkomen van Romantiek en Nostalgie. Deze Mustread mag je niet missen, heerlijk.”

9200000078777684

De Achterflap

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.
Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus
de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?
De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Mijn Leeservaring;

Zeven zussen is het eerste deel in een serie van zeven, in dit deel wordt het verhaal van Maia beschreven.

Wanneer hun adoptie-vader overlijdt komen de zes zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis op Atlantis, waar zij allemaal op de hoogte worden gebracht van hun vaders erfenis ook ontvangen zij een brief, waarin zij meer informatie krijgen over hun afkomst.

In dit deel maak je kort kennis met de zes zussen waarna de oudste dochter Maia opzoek gaat naar haar verleden.

“Deze brieven zijn ongeveer zes weken geleden bij mij in bewaring gegeven, met de instructie dat ik na het overlijden van jullie vader aan elk van jullie er één moest overhandigen.”

 Een dikke pil van ruim 600 bladzijde, met een romantisch vergezicht op de cover. Een internationale bestseller, het maakt mij nieuwsgierig en ik wil gauw kennis maken met De Zeven Zussen.

Het eerste wat je zal opmerken aan de schrijfstijl van Lucinda Riley is de serene sfeer. Er heerst ondanks de heftige gebeurtenis van de hoofdkarakters rust in het boek. Dit zorgt ervoor dat je al snel meegezogen wordt in de wereld van de zeven zussen. Het mysterie die rondom hun adoptievader hangt brengt een zekere spanning met zich mee, waardoor het boek niet gemakkelijk weg te leggen is.

“’Dat daar is de Gordel van Orion.’ Laurent wees ernaar. ‘En die sterrenhoop er dichtbij heet de Zeven Zusters. Met hun ouders Atlas en Pleione die de wacht over hen houden.”

Lucinda Riley weet je op een indrukwekkende manier mee te nemen in het liefdesverhaal van de jonge Izabela, door haar beeldende manier van schrijven waan je je in Parijs en kun je de ontluikende liefde en vertwijfeling proeven tussen de regels door. De zoektocht veranderd snel in een heerlijke romantische reis door de tijd. Je zweeft tussen 1928 en het heden, tussen Parijs en Rio de Janeiro, hierdoor krijg je een goed beeld van het leven in die tijd en leef je in het heden mee met Maia tijdens haar tocht op zoek naar antwoorden. Romantiek en nostalgie spelen een grote hoofdrol.

Het unieke van deze serie is dat elk boek de zoektocht van een zus zal beschrijven, ditmaal Maia, Lucinda Riley eindigt dit eerste boek met een klein tipje van de sluier op te lichten over Ally haar verhaal. Slim, want je wilt meer, door de heerlijke schrijfstijl, de beeldende vertelwijze droom je weg in de wereld van de zeven zussen.

Romantiek met een vleugje mysterie, deze combinatie maakt De Zeven Zussen tot een Mustread. Wachtend op het volgende deel; De zeven zussen Storm, denk je als lezer met weemoed terug aan die serene sfeer die Riley aan het boek weet toe te voegen.

Een verhaal waar je in meegezogen wordt, genieten van Romantiek en Nostalgie.

Deze Mustread is niet voor niets uitgeroepen tot Internationale Bestseller.

Wauw..

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com
photovisi-download (1)