Recensies

Koningslaan – Ellen Lina “Wees gewaarschuwd voor deze Mustread, stoppen is geen optie!” #Blogtour

Koningslaan – Ellen Lina

“Wees gewaarschuwd. Denk na voor je begint te lezen want Koningslaan is een boek dat je niet loslaat.”

9200000081142490

De Achterflap 

Na het tragische overlijden van haar overspelige man, verhuist de tweeëndertigjarige Charlie van Amerongen met haar twee dochtertjes terug naar haar geboortedorp. Een nieuwe baan, een nieuwe woning, een nieuwe start. Charlie heeft een zwaar jaar achter de rug en heeft het nodig om het verleden achter zich te laten en opnieuw te beginnen. Alles lijkt goed te gaan. Haar huis aan de statige en populaire Koningslaan is prachtig, haar kinderen zijn blij, ze maakt vrienden, en haar werk – als juf van groep 3 op basisschool Koningsbos – bevalt haar goed. Het lukt haar zelfs om voorzichtig een nieuwe liefde toe te laten, de jonge Finn Bogers weet Charlie’s hart te veroveren. Voor het eerst sinds lange tijd durft ze weer gelukkig te zijn. Helaas blijkt al snel dat niks is wat het lijkt en loopt alles mis. Haar nieuwe vrienden beginnen zich tegen haar te keren, ze raakt haar baan kwijt en haar huis voelt niet meer veilig. Zelfs haar eigen familie begint aan haar te twijfelen. Charlie dacht dat ze alles op de rit had, maar haar nieuwe start draait uit op een complete nachtmerrie. 
Het wonen aan de Koningslaan leek een droom, maar blijkt de hel. ‘Welkom terug…’

Mijn Leeservaring

“Eigen schuld dikke bult. Boontje komt om zijn loontje. Karma is a bitch.”

Mustreads or Not mocht mee doen met de blogtour van Koningslaan van Ellen Lina. Van haar eerdere boek Crash was ik zeer gecharmeerd en wilde dan ook heel graag dit boek lezen. Crash ging over Anna een jonge vrouw die een vliegtuigongeluk overleefde, in Koningslaan komt zij ook weer voor. Ellen Lina werd in 1983 geboren in Arnhem en woonachtig in Huissen.
De spannende liefdesroman Koningslaan is haar vijfde boek.

De jonge weduwe, Charlotte, is klaar voor een nieuw begin samen met haar twee dochtertjes. Zij verhuist naar Huissen en laat een huis bouwen aan de zeer gewilde Koningslaan. Waar zij al snel valt voor de meubelmaker Finn, hun tegenstrijdige karakters lijken elkaar aan te trekken. Maar vind ze bij hem wel wat ze zoekt en is de Koningslaan wel zo`n heerlijke plek om te wonen?

Charlie`s nieuwe leven begint in Huissen, maar of zij hier ook kan gaan genieten?

Ellen Lina start Koningslaan met een pakkend proloog, waarvan je in het begin geen idee hebt wat het met het verhaal te maken heeft. Een romantisch begin veranderd al snel in een regelrechte nachtmerrie, heerlijk voor de lezer. De opgebouwde spanning zorgen ervoor dat je het boek niet weg kan leggen, en als snel zit je in een rollercoaster van vragen, twijfels en irritaties. Super neergezet door de schrijfster.

De karakters zijn zo neergezet dat je als lezer aan iedereen twijfelt, Charlie wint al snel je sympathie maar bij de andere overheerst je wantrouwen. Door de vlotlezende schrijfstijl heeft Ellen Lina je helemaal in haar macht. Dit zal er zeker voor zorgen dat het boek in een sneltreinvaart uit is.

Een dikke aanrader dit vijfde boek van Ellen Lina, na Crash dacht ik dat zij zich niet kon overtreffen maar dat had ik mooi verkeerd. Kortom, wees gewaarschuwd, wanneer je deze Mustread oppakt… Van al je andere bezigheden zal niets meer komen

 Lieve Leesgroet Moon

  • Psychologie 5 *****
  • Spanning 5 *****
  • Schrijfstijl 5 *****
  • Leesplezier 5 *****

Koop bij bol.com

photovisi-download (83)