Recensies·Recensies van Moon

Salomé – Jojanneke Buschgens #BOEK10Blogtour

Salomé – Jojanneke Buschgens

“Een tranen trekkend, aangrijpend en sterk debuut, dit smaakt naar meer.”

 Salome-voorkant-definitief-copy.jpg

trailer Salomé

 

De Achterflap

Twee levens. Twee vrouwen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Beide vrouwen verlangen naar een kind. Britt droomt over het kind dat maar niet wordt verwekt, Julia hunkert naar het kind dat zij verloor. Wanhopig proberen ze het tij te keren. Terwijl Britt besluit het geluk eigenhandig af te dwingen, zoekt Julia troost in de armen van een ongrijpbare minnaar. Hun keuzes voelen, ondanks het schuldige randje, bevrijdend. Totdat duidelijk wordt dat niets is wat het lijkt en terugdraaien geen optie is. Opnieuw moeten beide vrouwen keuzes maken. Of is het te laat?

Mijn Leeservaring

Salomé is het debuut van Jojanneke Buschgens. Salomé beschikt over een werkelijk prachtige cover, waarop een meisje prijkt wat je doet denken aan een engeltje. De vormgeving is heel pakkend, want ook op de achterkant heeft dit meisje de hoofdrol. Wanneer je het boek leest snap je de connectie die de cover met dit verhaal heeft.

Een aangrijpend verhaal, de twee verhaallijnen lijken ogenschijnlijk maar een kleine verbinding te hebben. Jojanneke weet dit heel secuur te beschrijven tot er een onverwachte wending in het verhaal komt waardoor de spanning oploopt. Een wending die je niet aan ziet komen en je gelijk op scherp zet. De beschrijving van de karakters zijn rauw, vooral bij Julia kun je de pijn voelen tijdens het lezen. De emoties zullen niet alleen tussen de zinnen door te voelen zijn, maar Jojanneke weet het zo te beschrijven dat het je raakt. De onmacht, het verdriet, de rouw alles komt bij je binnen. Wees dus gewaarschuwd, een doos tissues bij de hand is aan te raden.

Wanneer je je bedenkt dat deze emotionele rollercoaster een debuut is, groeit je respect. Mij maakt het nieuwsgierig naar meer van deze schrijfster. Salomé leest als een trein en met een zucht sla je het boek dicht. De onverwachte spanning geeft het boek een extra dimensie, dit en de intrigerende sterk neergezette karakters maken dit boek tot een Mustread.

Een boek wat je bij blijft. Kortom, Jojanneke zet met Salomé een zeer aangrijpend debuut neer, eentje die smaakt naar meer.

Lieve Leesgroet Moon

  • Leesplezier 4 ****
  • Schrijfstijl 5 *****
  • Opbouw 4 ****
  • Plot 5 *****
  • Psychologie 5*****

Koop bij bol.com

photovisi-download (74)