Recensies·Recensies van Moon

Rio Grande – Nathalie Pagie “genieten van de bovenste plank.”

Rio Grande – Nathalie Pagie

“Op naar meer van Tara en Diego. Dit duo steelt je hart. Pagie heeft weer alle touwtjes in handen. Het boek moet uit, genieten van de bovenste plank.”

 

De achterflap

“Er is nog een reden dat ik in Mexico ben: ik zoek iemand, een voormalig collega… een vriend van me. Hij wordt vermist”

9200000085063177 Als blijkt dat haar voormalige collega Diego Martinez vermist wordt, twijfelt journaliste Tara Linders geen seconde. Ze moet naar Mexico, waar hij voor het laatst is gezien. Diego verbrak zijn relatie en verliet huis en haard om in Mexico, het thuisland van zijn vader, uit te zoeken wat hij nu echt wil: vrijheid en avontuur of een gesetteld gezinsleven. De eigenzinnige Tara mist haar partner in crime en grijpt zijn vermissing met beide handen aan om hem achterna te reizen.

Haar baas heeft aanvankelijk zijn bedenkingen – nergens sneuvelen er momenteel zo veel journalisten als in Mexico – maar stemt toch toe als hij kansen ziet voor een wereldwijde primeur. Op één voorwaarde: ze gaat niet alleen, de mysterieuze undercoveragent Jay zal haar vergezellen. Samen doorkruisen ze de binnenlanden van Mexico, waar het gevaar voortdurend op de loer ligt. Als een anonieme tip hen naar de beruchte motorbende Escorpiones leidt en Diego in levensgevaar blijkt te verkeren, wordt het pas echt bloedlink.

Mijn leeservaring

“Ze stond weer op scherp en dat voelde goed.”

Weer prachtige cover prijk top de voorkant van Rio Grande, het derde verhaal met Tara Linders en Diego Martinez als hoofdpersonages. Nathalie Pagie weet de verhalen zo te neer te zetten dat de boeken heel goed los te lezen zijn, je krijgt genoeg informatie om het verhaal te snappen. Al denk ik dat wanneer je er één hebt opgepakt je ze allemaal lezen wilt, de hoofdpersonages zijn interessant en indrukwekkend. Je krijgt er al snel een klik mee

We reizen ditmaal af naar Mexico.

Diego heeft al maanden geen teken van leven gegeven nadat hij vertrok naar Mexico. Tara gaat met gevaar voor eigen leven, op zoek naar haar ex- collega.

Nathalie Pagie, weet hoe ze de lezer moet animeren, Rio Grande bevat een pittig staaltje mysterie en spanning, waardoor je het verhaal wordt in gezogen. De on-Nederlandse setting/verhaallijn geven dit boek een origineel karakter. Heel voorzichtig trekt de spanning aan, waarna het lijkt of je in een stroomversnelling van intrigerende gebeurtenissen beland bent. Hierdoor is ook je nieuwsgierigheid niet meer te bedwingen is en je het verhaal niet kunt wegleggen, dit maakt dat je in een heerlijke leesflow raakt. Het boek is uit in een zucht, helaas. Tara en Diego mogen wat mij betreft nog heel veel avonturen gaan beleven, want dit interessante duo kan in mijn fantasie nog alle kanten op. (gehoord van de schrijfster er komt meer.. Yeah)

Rio Grande neemt je mee naar het onbestendige Mexico, door de beeldende schrijfstijl weet Pagie je te overtuigen er ook echt te zijn. Deze on-Nederlandse setting geeft het verhaal een extra dimensie. Dit samen met de heerlijke leesflow en de heerlijke personages, maakt dit boek tot een dikke Mustread.

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (59)

Een gedachte over “Rio Grande – Nathalie Pagie “genieten van de bovenste plank.”

Reacties zijn gesloten.