Blogtour·Recensies·Recensies van Caro

Nooit meer bang – Gaby Rasters #Blogtour “Respect voor een ieder die moet vechten tegen pijn en verdriet.”

Nooit meer bang – Gaby Rasters

“Respect voor een ieder die moet vechten tegen pijn en verdriet.”

  • Auteur: Gaby Rasters
  • Uitgever: Z&K
  • Nederlandstalig
  • 256 pagina’s
  • 9789401912242
  • maart 2018

9200000086047705

Samenvatting:

EEN VONK, EEN AANSLAG, EEN ZOEKTOCHT

Op zomaar een ochtend op het vliegveld van Brussel vinden er twee bijzondere ontmoetingen plaats. Vlak nadat Maud heeft ontdekt dat haar vriend een ander heeft, vindt ze gehoor bij de lieve Victor. En Louise, die vanwege haar borstkanker een muur om zich heen heeft gebouwd, waar geen man doorheen kan, merkt dat ze zich toch intens aangetrokken voelt tot Lennard, die ze ontmoet in de ontbijtzaal van haar hotel.

Later op zomaar die ochtend vindt er in de vertrekhal een vreselijke aanslag plaats. De twee vrouwen bevinden zich niet meer op het vliegveld, maar Victor en Lennard wel. De zoektocht brengt Maud en Louise bij elkaar in deze prachtige roman over liefde en verlies en over de ongekende kracht van mensen.

Gaby Rasters is auteur van de trilogie FOLLOW, LIKE en SHARE. Nu tilt ze haar schrijverschap naar een hoger niveau met een roman waarin nog steeds haar kenmerkende humor en lichtheid zitten, maar die een diepere laag heeft waar je stil van wordt.

Vriendschap ontstaat vaak uit een ontmoeting

Waarvan niemand verwacht dat er

Een wonder zal gebeuren

Mijn leeservaring:

In Eindhoven was de boekpresentatie van Nooit meer bang van Gaby Rasters en ondanks dat het een eind weg was, ben ik er toch naar toe gegaan, want ik wilde Gaby graag eens persoonlijk ontmoeten.

Wat was het druk en wat een indruk maakte de presentatie op mij. Nadat ik het boek had aangeschaft, de opbrengst is voor 50% voor één van de slachtoffers van de aanslag, Karen Northshield, werd mij gevraagd gevraagd of ik mee wilde doen aan de blogtour van Nooit meer bang, wat ik natuurlijk erg leuk vond.

Het verhaal is gebaseerd op ware feiten die in een fictief verhaal zijn verweven. Het verhaal voor en door dappere vrouwen. Veel van deze vrouwen waren ook op de boekpresentatie en door hun verhalen, maar ook door de muziek die was geschreven en bij het boek past en ook nog werd gezongen, kreeg je voordat je ook nog maar een letter had gelezen al een band met de personages in het boek.

Twee vrouwen die ieder hun rugzakje mee dragen en daar op hun eigen manier mee omgaan. Ze ontmoeten ieder een man, ook weer met eigen bagage. Diep respect voor de personages en hun manier om met hun verdriet om te gaan en toch het positieve uit het leven te halen.

Het verhaal gaat over onder andere Louise, die na het afstaan van een borst, mannen niet meer toe laat. Dan ontmoet ze heel toevallig Lennard, die ze tegen komt in het hotel waar ze verblijft en spreken af om elkaar na een jaar weer op dezelfde plek te ontmoeten. En Maud die haar vriend van het vliegveld ophaalt en hem daar met een andere vrouw ziet.  Victor die een vliegtuig moet halen maar eerst een kop koffie gaat drinken en Maud, die dus net haar vriend met een ander gezien heeft, uitnodigt en Victor haar iets vertelt wat een grote impact in Maud’s verdere leven gaat krijgen. De mannen die beide een vliegtuig moeten halen, de vrouwen die naar huis gaan. Dan is daar de aanslag, waar zijn de mannen gebleven, waren zij op tijd vertrokken!  De zoektocht naar deze, voor Louise en Maud, bijna onbekende mannen, heeft voor beide vrouwen een zeer ingrijpend gevolg in hun toekomst.

Met veel emotie heb ik dit boek gelezen. Kende ik Gaby al van haar eerste boek Herinnering en haar eerste thriller Muurbloem, deze roman  Nooit Meer Bang heeft mij zeer zeker aangegrepen. De epiloog en het nawoord maken het verhaal compleet.

Gaby Rasters heeft een mooie schrijfstijl waarbij je het gevoel hebt in het verhaal te zitten. Gaby doorgaan met schrijven, jouw boeken vragen om gelezen te worden.

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com
photovisi-download (1)

Een gedachte over “Nooit meer bang – Gaby Rasters #Blogtour “Respect voor een ieder die moet vechten tegen pijn en verdriet.”

Reacties zijn gesloten.