Recensies·Recensies van Moon

Preta – Sterre Carron “Er zit een ander luchtje aan.. Een heerlijk luchtje”

Preta – Sterre Carron

“Preta, Sterre houd je gekluisterd aan het boek, met onverwachte wendingen zet ze de lezer, BAM, op scherp. En laat je niet meer los.”

download

“Het was weer te verwachten! Moordenaars houden geen winterslaap!”

Het is 20 over 6 wanneer Rani wakker schrikt door de deurbel. Wie belt er in hemelsnaam zo vroeg aan? denkt Rani. Het is Ann Carol, haar vriend, en Rani`s collega Bert Simons is niet thuisgekomen van zijn reünie met zijn medestudente criminologie. Even later die dag wordt Rani opgeroepen, er is een lijk in het mais veld gevonden.

Het blijkt de 17-jarige Sammy Stocklet te zijn die na een bezoekje aan haar vriendin niet is thuisgekomen. Ze heeft haar vriendin zelfs nooit bereikt. Wanneer er nog een jonge vrouw onder verdachte omstandigheden om het leven komt, vraagt Rani zich af of de twee moorden met elkaar verband houden?

Kan Rani de ballen hooghouden, de gemoederen in haar team lopen aardig op en dan zit ze nog met Simons….

Wat is er met haar collega Bert gebeurt? Het lijkt of iedereen zo zijn geheimen heeft.

Mijn Leeservaring: 

Heerlijk weer een boek over Rani Diaz en haar team moordzaken in Mechelen. Het voelt als thuiskomen, bij een vriendin die je veel te lang niet gezien hebt. Preta zou je gerust los kunnen lezen van de andere verhalen, maar toch raad ik je dit af, je mist niets maar toch ook weer wel. De ontwikkeling van Rani en haar team, haar privéleven, het verhaal wordt steeds completer, de karakters groeien en worden als familie.

Dit tiende boek is weer helemaal een boek van Sterre, meerdere verhaallijnen worden uitgezet en je hebt als lezer geen idee, hoe of wat het met elkaar te maken heeft. Een ogenschijnlijk kabbelend begin trekt je mee naar het Mechelse, het leven van Rani en Frederik, haar gezin en het team van Moordzaken. Ogenschijnlijk kabbelend, maar niet voor lang. Het is onrustig in Leuven en Mechelen, maar ook in het team van Rani speelt een hoop.

Sterre maakt je als lezer nieuwsgierig naar de persoon van de schuingedrukte hoofdstukken, er gaat een bepaalde onheilspellende kracht vanuit. Er hangt een dreigende sfeer, net als de voorgaande boeken spelen maatschappelijke karakters een hoofdrol in het verhaal.

“Nochtans had hij een goed stel hersenen. Dat had ik gezien.”

Het kabbelende begin, wordt ruw verstoord wanneer er een echte Sterre Carron wending in het verhaal gegooid wordt. Weg is de serene sfeer en ja hoor, daar is Sterre. Met haar heerlijke details, gebracht zonder enige waarschuwing! Vanaf dan slaat de sfeer in het boek om en kun je het niet meer wegleggen. Je wilt weten hoe de verschillende verhaallijnen in elkaar passen. Sterre zet daarna alles op scherp en laat je als lezer van de ene in de andere verrassing lopen. Deze spanning blijf je tot het einde houden, en ook hier weet Sterre weer een onverwachte draai aan te geven.

De tiende thriller van Sterre Carron. Er zit een ander luchtje aan, Sterre ontwikkelt zich met elk boek meer en meer. Zo heeft Preta mij enorm verrast, de wendingen zijn onvoorspelbaar en de karakters weer heerlijk vertrouwd.

Nummer tien en dan weer zo`n verhaal. Mag Sterre zich dan nu eindelijk tot de Bestsellerschrijvers rekenen. Van mij een dikke JA, met Preta laat ze zien waar zij voor staat.

Mysterie, leugens, bedrog en spanning.

Een Mustread.

Liefs Moon

 
Koop bij bol.com

photovisi-download (49).jpg