Blogtour·Recensies·Recensies van Caro

Stefanie van Mol – Kies voor mij #Blogtour “een verhaal over keuzes maken en je hart volgen”

Stefanie van Mol – Kies voor mij

Een verhaal over keuzes maken en je hart volgen

9200000078936874


Stefanie van Mol:

Stefanie van Mol is een Belgische schrijfster. In het dagelijks leven werkt ze bij het familiebedrijf van haar ouders. Ze maakte haar debuut in 2014 met Vurig verlangen die ze volledig zelf heeft uitgegeven via Brave New Books, een self-publishingplatform.

Stefanie schrijft voornamelijk erotische romans, zo zei ze dat ze “probeert te schrijven wat ze op de Belgische en Nederlandse markt mist”. Ze zit ’s avonds uren achter de computer om haar fantasie tot leven te wekken.

Na Vurig verlangen kreeg ze de smaak te pakken en uiteindelijk kwam zo de Verlangenserie tot stand. Haar boeken Verborgen verlangen (2014) en Verboden verlangen (2015) sloten daarmee de serie af. De pen legde ze niet neer, want kort daarna kwam het eerste boek van haar volgende serie de Full-Moon reeks. In 2016 kwam Kies voor mij uit en werd lovend ontvangen. Zo werd hij uitgeroepen tot Brave New Book van het jaar 2016. Ook het tweede boek Kies voor ons (2016) kreeg veel positieve reacties. Op bol.com vind je alle boeken van Stefanie van Mol, waaronder het nieuwste boek van Stefanie van Mol.

download (2)

Samenvatting:

Jonathan werd gedwongen harde keuzes te maken.
Muziek of zijn familie. Tot op de dag van vandaag heeft hij nog steeds geen spijt van zijn keuze voor muziek. Hij had gezworen om zich nooit meer emotioneel te binden aan anderen. Maar wanneer een knappe, zwartharige dame in zijn armen valt, is hij op slag verloren. Hij wil haar en doet alles wat in zijn macht ligt om haar voor zich te winnen.

Camille kwam hier naartoe met een missie.
Camille verloor enkele jaren geleden haar moeder aan kanker. Net voor ze aan haar studie gaat beginnen, gaat ze met haar beste vriendin Karen op vakantie. Daar gaan ze naar een rockconcert van Full Moon.

Wie had ooit gedacht dat haar leven zo zou veranderen?

Kies voor mij is het eerste deel van de Full Moon serie.

Mijn leeservaring:

Voor de blogtour van Dutch Venture Publishing las ik het eerste boek uit de Full Moon serie, Kies voor mij van Stefanie de Mol.

Weg leggen was geen optie en savonds was het boek uit. Heerlijk romantisch met wat erotische scenes erin, maar ook een goed verhaal. Het zou eventueel bij de NA groep passen, omdat het over die doelgroep gaat.

De covers trokken mij heel erg aan en omdat ik nog niets van deze serie had gelezen leek het mij het het beste om met deel 1 te beginnen, maar nu ga ik door met het volgende delen, want hoe gaat het verder met Camille, Karen, Jonathan en Vincent.

De schrijfwijze van Stefanie is goed en meeslepend, waarbij je het gevoel hebt in het verhaal te zitten. Keuzes die gemaakt moeten worden, hebben niet alle jongeren daar moeite mee en wat als de keuze je ouders niet bevalt. Jonathan die zijn ouders en broer de rug toekeert en voor zijn passie, muziek,  kiest. Zijn jeugdvriendin die met hem mee wil, maar van Jonathan niet mee mag.

De zwart harige Camille, onzeker maar ondersteund door haar vriendin Karen gaat voor het eerst op vakantie zonder haar vader. Samen met Karen gaan ze een rockconcert van Full Moon bijwonen, ze doet dit met een onderliggend doel, maar na het concert gebeurd er iets wat haar leven op zijn kop zet.

Een verhaal met niet het normale en ze leefden nog lang en gelukkig, maar een verhaal wat je gewoon naar het volgende deel toe trekt, want hoe gaat het nu verder.

Ik weet dat dit mijn keuze was, maar waarom doet het dan zoveel pijn?  

De hoofdstukken worden om en om afwisselend verteld door Camille en Jonathan. Hoe beleven zij ieder op hun beurt het vanaf dat Jonathan vertrekt.

Voor de liefhebbers van romantiek met een vleugje erotiek is dit een echte mustread.

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com
Kies voor mij