Blogtour·Recensies·Recensies van Caro·Young Adult

Verstrengelde Vleugels (YA) – Vanessa Gerrits “Om de wereld te verbeteren moet je het slechte verwijderen”

Verstrengelde Vleugels (YA) – Vanessa Gerrits

“Om de wereld te verbeteren moet je het slechte verwijderen”

9200000091620325

Samenvatting:

Negentien jaar nadat Max Lucy’s vleugels stal, is er een nieuwe vleugeldief aan het werk in Nieuw-Anvers. Terwijl de Engel en de Kraai jacht maken op de mysterieuze dader balanceert hun levensgeluk meer dan ooit op de rand van een mes.
Want de vendetta van ‘de Krijger’? Die is persoonlijk.
In een race tegen de klok zullen Lucy en Max dingen moeten doen die ze nooit voor mogelijk hielden. Met een alliantie van nieuwe vrienden en oude vijanden proberen ze hun wereld te beschermen, maar ver weg van de Korf drijven onbekende volkeren en onzekere tijden hun tot het uiterste.
Wanneer vergiffenis verleden tijd is, is de toekomst misschien wel wankeler dan ooit …

Mijn leeservaring:

Voor de blogtour van Dutch Venture Publishing deed ik mee met het derde deel van de vleugels trilogie. Verstrengelde vleugels via epub.

Ik had de andere twee delen niet gelezen, maar dit bleek geen probleem, je kunt het boek gewoon als apart deel lezen zonder de eerste twee delen gelezen te hebben.

Ik hou van fantasy boeken, maar het moet niet te fanatsy zijn. Dit verhaal begon enorm moeilijk, ik heb een paar keer moeten terug lezen. Een kraaiendokter die een konijn is en in een konijnenhol leeft en een bloedmengsel drinkt om geen beschermengel te krijgen. Wolvenharten implanteert en Vleugels aannaait.

Ze moest eerst haar handen ontsmetten.

Handschoenen aantrekken.

Het weerwolvenhart installeren, laten pompen.

Hem Kraai maken.

Een borstkasrits innaaien.

Oké dat begon al ingewikkeld. Het duurde even voor ik in het verhaal zat, ik begrijp dat het een erg moeilijk verhaal is geweest om op te schrijven, enorm veel verschillende personages met allemaal hun kenmerken, die dan ook weer een gevaar zijn voor andere personages of juist op moeten passen voor bepaalde personages. Alle personages en gebeurtenissen moeten uiteindelijk toch in de plot komen, heel knap hoe Vanessa dit samen heeft laten komen.

Het was voor mij een iets te ingewikkeld verhaal, wat je niet gewoon weer even na een tijdje kon oppakken, dan moest ik weer een paar bladzijden terug lezen om er weer in te zitten.

Het verhaal zelf was wel erg mooi, de liefde tussen een engel en een kraai, die door iedereen geaccepteerd wordt. Samen proberen ze de wereld een beetje mooier te maken met behulp van groepen die eigenlijk hun vijanden zijn. Mooie zinnen worden er zeker gebruikt, soms ook raadselachtige.

Ik ga al een paar eeuwen mee en er is altijd wel wat in de wereld. Dat is geen reden om het leven op pauze te zetten en te wachten tot het beter wordt. Het wordt niet noodzakelijk beter. Soms wordt het alleen maar anders. Soms is dat genoeg.’ ‘Soms ook niet.’

Ondanks dat dit niet mijn genre was en ik de andere twee delen niet ga lezen, vind ik dat Vanessa een prachtige schrijfstijl heeft. Een echte aanrader voor de lezers onder ons die van duister, luguber en echte fantasy houden met een zweem van romantiek.

Maar in het hier en nu bedwong ik mijn impulsen en liet ik mezelf geloven dat een Kraai met genoeg wilskracht een Engel kon zijn. Als het niet in DNA was, dan wel in de geest.

Lieve leesgroet van Caroline

Koop bij bol.com
photovisi-download (2)

Een gedachte over “Verstrengelde Vleugels (YA) – Vanessa Gerrits “Om de wereld te verbeteren moet je het slechte verwijderen”

Reacties zijn gesloten.