Recensies·Recensies van Moon

Flashback – Mariëtte Middelbeek “Gegarandeerd leesplezier van dit thrillerdebuut!! “

Flashback – Mariëtte Middelbeek

” Nieuwsgierigheid en het trekkende plot overheersen, in deze trip to memory lane”

De Achterflapdownload (1)

Vier vrouwen, drie moorden, één verleden

De vriendschap van Ilona, Sanne, Bregje en Anouk die op de middelbare school zo hecht was, is in de loop der jaren verwaterd. Maar als in de duinen bij Bloemendaal het lichaam wordt gevonden van Céline Landgraaff – de vijfde vriendin uit het groepje, die net na het eindexamen verdween – komt Bregje met het idee een reünie te organiseren. Voor het zover is slaat het noodlot echter ongenadig toe. Want het verleden mag dan ver weg lijken, sinds de vondst van Céline blijkt het ineens dichterbij dan ooit.

Mijn Leeservaring

“Niemand is onzichtbaar. Wees onzichtbaar en niemand ziet je.”

Flashback is het thrillerdebuut van Mariette Middelbeek. De van oorsprong doktersromans en Chicklit-schrijfster trok de stoute schoenen aan en komt met een thriller. Een werkelijk prachtige cover prijkt op de voorkant van Flashback, zo eentje waar je gelijk nieuwsgierig naar wordt. Intrigerend en onheilspellend.

Een verhaal wat mij een doet denken aan De Reünie van Simone van der Vlugt, neemt je mee naar een ogenschijnlijk kalme setting van een viertal jeugdvriendinnen. Herkenbaar want wie heeft het niet, je oude klasgenootjes verlies je uit het oog door het drukke leven van alle dag. Maar dan komt er een reünie en je wilt toch eigenlijk wel weten hoe het nu gaat met hen! Middelbeek beschrijft deze situatie heel treffend, je kunt je heel goed inleven in de gevoelens van de hoofdpersonages, aan de ene kant de nieuwsgierigheid naar je oud klasgenoten aan de andere kant de onzekerheid. Het verhaal leest heerlijk vlot en gemakkelijk. Er zijn wel een aantal punten waardoor je denkt… mmm is dit wel helemaal een logische reactie op de situatie, maar Mariette Middelbeek heeft je al snel in haar macht met haar prettige schrijfstijl.

“Een reunie. Lekker kijken wie er allemaal oud, dik en lelijk zijn geworden. Net Facebook, maar dan live.

Het in vier delen gesplitste verhaal, wordt vanuit de vier vriendinnen geschreven, elk deel begint kabbelend en vriendelijk maar Middelbeek weet de spanning gestaag te laten oplopen, waardoor je aandachtig geboeid blijft, want de plot trekt en maakt je nieuwsgierig. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe onzichtbaarder de plot wordt. Je hebt wel ideeën maar de puzzelstukjes vallen niet helemaal in elkaar. Middelbeek weet deze stukjes heel lang verborgen te houden. Juist door de prettige schrijfstijl en het comfortabele leesplezier geeft dit boek je vele uren leesplezier, heerlijk voor mee op vakantie of je vrije middag in de tuin.  Het trekkende karakter van de vier vriendinnen, en het mysterie uit hun jeugdjaren, maakt Flashback tot een aanrader.

Mariëtte Middelbeek mag wat mij betreft verder gaan met het schrijven van heerlijk vlotlezende, spannende verhalen.

Lieve Leesgroet Moon

 Koop bij bol.com

photovisi-download (5)

Een gedachte over “Flashback – Mariëtte Middelbeek “Gegarandeerd leesplezier van dit thrillerdebuut!! “

Reacties zijn gesloten.