Recensies·Recensies van Moon

Wraak – Rob Oostveen “Een psychologisch sterke verhaallijn”

Wraak – Rob Oostveen

“Een psychologisch sterke verhaallijn, welke je meeneemt in wraaklustige taferelen….”

  • Auteur: Rob Oostveen
  • Uitgever: Roboobooks
  • Nederlandstalig 
  • Paperback 
  • 9789082603439 
  • januari 2017 
  • 320 pagina’s

download (3)De Achterflap

Wat een auto-ongeluk wel niet voor gevolgen kan hebben! Danny voelt zich bedrogen en blijft met een ‘cadeautje’ van haar overspelige vriend alleen achter. Als ruim 20 jaar later deze ex-vriend weer in beeld komt, op een uitdagende manier, dan overheerst er bij Danny nog maar één gedachte: Wraak! Die neemt ze, en hoe!

Een kleine noot van de schrijver bron http://www.roboostveen.com/wraak.htm

Mijn inspiratie

Soms is een enkel berichtje genoeg om een idee te laten ontstaan, zoals een ontvoering die geen ontvoering bleek. Als je dat dan combineert met berichten over auto ongelukken na een feestje, maar dan anders, dan heb je de basis voor een verhaal. Toen ik hieraan begon wist ik nog niet waar het zou eindigen, maar mijn fantasie deed de rest.

Mijn leeservaring

“Hoe ver ga jij voor wraak? Danny deinst nergens voor terug en Rob Oostveen weet dit sterk aan je over te brengen “

Fatale Fout, was mijn eerste kennismaking met Rob Oostveen. Toen hij mij vroeg zijn nieuwste boek te lezen, was ik gelijk enthousiast, want Oostveen heeft mij in zijn eerdere boek zeer verrast. De manier waarop hij een wending in het verhaal weet te brengen, geeft deze schrijver een groot pluspunt.

“Dat is de trigger geweest voor de uitbarsting van haar opgekropte gevoelens, die jarenlang sluimerden maar nu zijn omgezet in een diepgewortelde woede”

Wraak, begint vlot, er zit een trekkende kracht in, het verhaal bezit een ongedwongen prettige leesflow. Al had ik persoonlijk de gedachten van de hoofdpersonage achter wegen gelaten, de opsomming van haar persoonlijke gedachten in de ik vorm, geven het verhaal geen meer waarde. Juist de prettige verhaallijn waarvan je al snel je denkt, dat het een bepaalde kant op gaat geeft het verhaal de juiste dimensie. Maar zoals ik al vertelde, daar is Rob weer met zijn verrassende wendingen en plots geeft hij het verhaal een hele andere draai.

“Maar, dacht ze, je moet je beste vriendin toch kunnen vertrouwen!”

De karakters zijn psychologisch sterk neergezet, de ongewone relatie tussen moeder en zoon, zal wellicht wat raar doen opkijken maar het staaltje psychologie is zeer duidelijk aanwezig in Wraak. Wraak doet heel vreemde dingen met mensen en Oostveen heeft dit op een ludieke manier weergegeven.

Een sterk staaltje psychologie dus, dit in combinatie met een heerlijk vlotlezende verhaallijn, een portie passie en de verassende wendingen maken dit boek weer een echt Rob Oostveen. Hij bezit een unieke manier van schrijven zijn verhaallijnen zijn onvoorspelbaar en sterk.

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com
photovisi-download (61)

Een gedachte over “Wraak – Rob Oostveen “Een psychologisch sterke verhaallijn”

  1. Mijn interesse is gewekt. Spijtig genoeg niet als e-book beschikbaar en mijn bibliotheek heeft het ook niet in collectie.

    Like

Reacties zijn gesloten.