Recensies·Recensies van Moon

Laatste leugen – Mary Kubica “Een schrijfster voor op je Nog te Lezen lijst..”

Laatste leugen – Mary Kubica

“Het verhaal klopt aan alle kanten, helaas was de plot voor mij ietwat teleurstellend, maar toch een aanrader..”

De Achterflap

9200000085063260.jpgHet is de slechte man, papa. De slechte man zit achter ons aan!’

Clara’s wereld stort in wanneer haar echtgenoot Nick en hun vierjarige dochtertje Maisie betrokken raken bij een botsing. Maisie overleeft het gelukkig, maar Nick overlijdt. Wanneer Maisie nachtmerries krijgt over een enge man en een zwarte auto begint Clara te vermoeden dat iemand het op Nick voorzien had. Volgens de politie is ze getraumatiseerd door het verlies, maar Clara kan haar gevoelens niet negeren en gaat zelf op onderzoek uit. Ze raakt er steeds meer van overtuigd dat Nicks dood niet zomaar een ongeluk was, en laat zich door niets en niemand tegenhouden om achter de waarheid te komen. Maar soms kun je maar beter niet alles willen weten…

Mijn leeservaring

Weet jij eigenlijk alles van je partner?

Clare en Nick leven een ogenschijnlijk rustig leventje, samen met hun vierjarige dochtertje Maisie en hun pasgeboren zoontje Felix. Wanneer Nick bij een auto-ongeluk om het leven komt, staat Clare er helemaal alleen voor. Na het ongeluk beginnen bij Maisie de nachtmerries, wie is die slechte man waar het kleine meisje s nachts over schreeuwt? Clare heeft een naar gevoel bij het “ongeluk” en probeert de waarheid te achterhalen.

Mary Kubica zal voor vele van de lezers een onbekende schrijfster zijn, zonde.! Want zij heeft een heerlijke schrijfstijl, vlot, prettig leesbaar en de verhaallijnen zijn trekkend en vol beweging. Laatste leugen heeft een enorm mooi vormgegeven cover, dit alleen al zal je aandacht trekken, het heeft iets onheilspellends en mysterieus…..

“Chinees of Mexicaans? vraagt hij, en ik zeg Chinees. Dit zijn de laatste woorden die ik ooit met mijn man zal wisselen”

De laatste leugen, is geschreven vanuit twee perspectieve, het verhaal van Clare na het ongeval en het verhaal van Nick voorafgaand aan het ongeval. Een klein origineel detail is de R in de hoofdstuk aanduidingen, niet heel schokkend maar het geeft net dat speciale tintje, een Finishing Touch.

Vrij snel in het verhaal heb je als lezer een idee waar het verhaal heen gaat, maar toch overheerst je wantrouwen want het kan echt alle kanten opgaan. Een groot pluspunt aan de schrijfstijl van Kubica, ze weet je aandacht te vangen en vast te houden. Tot het eind aan toe kan het nog alle kanten op gaan, wat het verhaal grote meerwaarde geeft, van mij had de plot wel iets meer mogen knallen.  Alles klopt ook aan de plot maar daar had zeker meer in gezeten, ik sloot het boek toch een beetje teleurstellend, zonde. Toch heeft Mary Kubica mij enorm in haar greep gehad, en het hele verhaal klopt, want er zit een rode draad in welke leidt naar de plot.

“Ik had nooit kunnen weten dat mijn tijd er bijna op zat.”

De manier waarop het verhaal is opgedeeld, de verhaallijn van Clare en die van Nick maken dat je heel vlot in het boek zit en door blijft lezen, de korte pakkende hoofdstukken zijn prettig leesbaar. Het verhaal klopt aan alle kanten, helaas had ik persoonlijk meer van de plot verwacht, maar dit doet niet af aan het plezier waarop ik in het verhaal getrokken was.

Mary Kubica blijft een heerlijke schrijfster, nog geen kennis gemaakt? Dan is dit echt een gemis, probeer het eens

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (13)