In gesprek met...; Onze Facebook vrienden

Mustreads or Not in gesprek met…; Caroline Kuiper #Ingesprekmetonzebeheerder

Mustreads or Not in gesprek met…; Caroline Kuiper 

  • We willen je graag leren kennen, kun je kort vertellen wie je bent?

Caroline Kuiper 52 jaar, getrouwd met Peter-Jan en moeder van Robin, Miranda, Britt, Mike, Tess en Sterre en wonende op Goeree Overflakkee. Samen met Moon zijn wij 3 jaar geleden het blog Mustreads or Not begonnen en hiernaast ben ik ambassadeur van het kinderzwerfboek op Goeree. Op de basisschool in ons dorp het ik een schoolbibliotheek opgebouwd en ben daar tegenwoordig samen met een andere biebmoeder de kinderen aan het enthousiasmeren over boeken zodat ze straks lid kunnen worden van ons blog Verder heb ik nog heel veel hobby’s en zijn mijn dagen eigenlijk te kort.

 

photovisi-download (98)

  •          Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Een jaar of 10 geleden ben ik begonnen als biebmoeder via het leespunt van de bibliotheek en ben ik allerlei genres gaan lezen. Vroeger las ik alleen bouquet reeks en streekromans, maar nadat ik de Hungergames uit de bibliotheek had gelezen, was ik verslaafd en nu liggen er overal boeken in mijn huis. De kinderen zeggen, mijn moeder heeft een hobby maar wij moeten ook allemaal mee doen

  • Welk boek ligt bij jou boven op je leesstapel???

Op dit moment Juliette of het geluk van boeken, maar mijn stapel is enorm en ik heb te weinig tijd om te lezen download (1)

  • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Als ik heel eerlijk ben blijven de thrillers me toch het meeste pakken, de Noordzee Moorden van Isa Maron en de Rani Diaz serie van Sterre Carron staan boven aan mijn top lijst. Ook vind ik het heerlijk om een goede roman te lezen met een echt verhaal er achter niet te zoetsappig, maar echt diepgaand.

photovisi-download.jpg

  • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren? Wat is je mooiste herinnering hieraan?

Geen één dus, ik weet dat er in een doos op zolder het boek “Roosmarijntje” ligt, maar waar het over gaat en of ik het echt heb gelezen, geen idee. Lezen was echt niet mijn hobby.images

  • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

Ik denk dat ik een forensisch arts wil zijn, geweldig om uit te zoeken hoe en waar en wanneer iemand is overleden. Veerle Janssens uit de Rani Diaz serie lijkt me wel een geweldig type.

  • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar? Wat zou je hem of haar als eerste vragen?

Ik heb al een hoop schrijvers gesproken en zou niet weten wie ik nog op mijn lijstje heb om iets aan te vragen. Waarschijnlijk een Engelse auteur maar daar zou ik niet mee durven praten hoor.

  • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

Ik denk dat ik in de boekhandel zou staan en niet wetend wat ik zou moeten kiezen er staan nog zoveel boeken op mijn NTL lijstje die ik wil hebben en lezen. Ik denk dat ik wat series compleet zou willen maken, Toni Coppers en Nici French de dagen serie moeten nog aangevuld worden.

photovisi-download (100)

 

Mijn boekenkast die in de vakantie maar weer eens opgeruimd moet worden, als alle zwerfboeken weer weg zijn. Nu nogdruk bezig met coderen van de kinderzwerfboeken die ik uit deel aan de kinderen tijdens de omloop van Goeree Overflakkee

ac

 

  • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en welke bekende acteurs zie jij dan graag de hoofdpersonen spelen in de film?

Van mij mag Rani Diaz wel verfilm worden hoor, spanning en romantiek samen zijn goede ingrediënten voor een film, maar wat dacht je van de Noordzee Moorden, geweldig een goede Nederlandse drama serie. Ik kijk zelf erg weinig tv dus ik kan niet zeggen wie ik dan in de hoofdrol zou willen, vind alleen Saga van The Bridge geweldig, maar ja die kan natuurlijk geen hoofdrol spelen in een Nederlandse film photovisi-download (99)

  • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan?

Dat zou een verhaal worden met spanning, thriller, romantiek en erotiek. Gewoon van alles wat en dan ook nog te lezen voor mannen en vrouwen. Wel wat hoog gegrepen denk ik, maar zou dan eerst eens een schrijfcursus moeten volgen en denk dan aan een schrijfvakantie in Portugal bij Marelle Boersma.

download

Lieve vakantie groet van Caroline

aa.jpg

photovisi-download (24)