Recensies·Recensies van Moon

De zevende macht – Dirk Vanderlinden “Zeker één van de beste boeken van Vanderlinden”

De zevende macht – Dirk Vanderlinden

De achterflap

9200000093051236

In Verona loopt een banale poging om een jongedame te versieren verkeerd af. De twee jonge, Italiaanse macho’s moeten onderduiken. De oude Licio zorgt ervoor dat de ene naar Brussel en de andere naar Londen kan. Maar hij beseft niet dat het kwaad al geschied is: er duiken internetbeelden op van het kwalijke voorval. Daarna verschijnen er op YouTube en de sociale media ook andere filmpjes op van een illuster personage, Omèr du Bois d’Orival. Niemand kent deze adellijke jonker. Hij heeft geen verleden, geen strafblad en zelfs geen officiële verblijfplaats. Toch vormt hij een grote bedreiging voor de hoogste macht in ons land. Kan hij gestopt worden?

Mijn Leeservaring

“Maar hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik besef dat ik terug moet gaan om verder te zoeken. Ik heb het recht om te weten wat hij nog meer voor me verborgen hield.”

Hoe zal het verder gaan met de Vandiesel Company, inmiddels is dit team al zo verweven in mijn gedachte, dat ik er weer naar uitkijk om een nieuw boek van Dirk Vanderlinden op te pakken. Inmiddels is dit het zesde avontuur al weer, van het team onder leiding van William Vandiesel. Stuk voor stuk hebben de teamleden hun eigen karakters, welke zeer beeldend worden beschreven door Vanderlinden. Een heerlijke mix van avontuur, intriges, romantiek en humor.

Ook in de zevende macht, weet Dirk je weer helemaal in te palmen, er gebeurt veel rondom The Vandiesel Company, liefdesperikelen, adellijke perikelen en een actueel hangijzer voor de Company. Het is weer als vanouds, mocht je eerdere boeken van Vanderlinden hebben gelezen voelt het als thuiskomen. Dit boek is heel goed los te lezen, Vanderlinden laat de lezer kennismaken met zijn Company en blikt goed terug op eerdere avonturen. De zevende macht heeft een heerlijke leesflow, je zal het boek amper weg kunnen leggen, dit komt waarschijnlijk door de interessante verhaallijn, het trekkende onderzoek van The Vandiesel Company en perikelen binnen het team. Vanderlinden heeft veel Vlaamse en ook Franse zinnen in het boek verweven, hij vertaald deze allemaal wat het voor eenieder goed te lezen is.

Elk boek weer weet Vanderlinden mij te verrassen, hij groeit per boek net zoals de Company groeit, je komt meer en meer te weten over dit team en ze zullen al snel als vrienden voelen. Ín “De zeven de macht”, laat Dirk de spanning zeer geleidelijk oplopen de meerdere verhaallijnen komen langzaam samen, tot zij samen zorgen voor een mooi schouwspel van spanning en vele andere aspecten welke de boeken van Vanderlinden meerwaarde geven, maar dat mag je zelf ondervinden, anders geef ik te veel weg. En dat wil ik zeker niet op mijn geweten hebben, want net als de voorgaande delen, is het genieten met The Vandiesel Company.

Met de combinatie van humor, romantiek, een pittige dosis spanning is dit wellicht één van de betere verhalen van Dirk Vanderlinden. Chapeau

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com
photovisi-download (20)