In gesprek met...; Onze Facebook vrienden

Mustreads or Not in gesprek met…; Nienke Pool #ingesprekmetonzeleden

Mustreads or Not in gesprek met Nienke Pool.

 • We willen je graag leren kennen, kun je kort vertellen wie je bent?

Ik ben Nienke, 50 jaar, 3 maal moeder , 2 maal historica en eenmaal levenspartner van een geluksvogel. Over al die dingen schrijf ik graag korte verhalen. Vooral historische. Mijn debuut heet Falco en de gestolen Stympha’s en dat is een fantasy-avonturenverhaal voor kinderen vanaf 10 jaar. Tegenwoordig beheer ik de Facebookgroep Kinderboeken.

photovisi-download (8)

 • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

nienke (1).jpg

 

Ik kon heel slecht lezen. Ik las echt heel erg langzaam. Dat doe ik op zich nog steeds. Als jij een pagina driemaal hebt gelezen, ben ik ongeveer halverwege. Ik lees wel erg graag. Altijd gedaan. Tegenwoordig luister ik veel. Dat gaat een stuk sneller.

 

 

 • Welk boek ligt bij jou boven op je leesstapel???

Heel veel boeken tegelijk. Alya van Hay van den Munckhof

photovisi-download (9).jpg

 • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Kinderboeken voor de groep Kinderboeken. YA voor mijn hart en Thrillers voor mijn plezier.

photovisi-download (10).jpg

 • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren? Wat is je mooiste herinnering hieraan?

Kruistocht in Spijkerbroek. Ik had een stoel waar ik een heel weekend op ging zitten in een hoekje van mijn kamer en dan was ik van de wereld. Dat doe ik nog steeds. Boek dat me het meest heeft geroerd is waarschijnlijk ‘Ik heb je nooit een rozentuin beloofd.’

photovisi-download (11).jpg

 • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

Als ik schrijf dan ben ik die persoon

 • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar? Wat zou je hem of haar als eerste vragen?

Jk Rowling. Ik zou haar niets vragen gewoon starstruck-ken. Dat is vast geen werkwoord, maar ik zou gewoon starstruck-kend naar haar kijken.

photovisi-download (12)

 • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?nienke (14)

Ik zou die bon aan mijn dochter geven. (dat doe ik altijd als ik een boekenbon krijg voor een workshop of signeersessie). Ik krijg honderden boeken per jaar voor de groep en ik luister naar boekenapps en ik hoef dus niet nog meer boeken. Als een boek me goed lijkt, maar ik kan het niet luisteren, pak ik een ander boek. Ik ben lid van 3 apps, dus dat komt niet vaak voor. Ik koop geen boeken voor mezelf. Wel voor anderen.

 • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en welke bekende acteurs zie jij dan graag de hoofdpersonen spelen in de film?

Mijn eigen boek. En de Talon sage

photovisi-download (16).jpg

 • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan?

Een kinderboek. Historisch. Spannend.

photovisi-download (24)

 

Een gedachte over “Mustreads or Not in gesprek met…; Nienke Pool #ingesprekmetonzeleden

 1. Leuk gesprek en echt niet alleen omdat mijn ‘Alya’ (deel twee gaat vandaag naar de drukker!) zo in het zonnetje wordt gezet. Nienkes lievelingsgenres (fantasy en historisch) en schrijfplannen lijken overigens verdacht veel op de mijne, al is mijn doelgroep misschien gemiddeld wat ouder, volgens NBD-Biblion (en daar ben ik het helemaal mee eens) 15+.

  Like

Reacties zijn gesloten.