Recensies·Recensies van Moon

Moon las; “We zeggen het tegen niemand”- Nora Muller van Wel ” De schrijfster geeft de cliënt met Alzheimer een gezicht, #Aanrader”

“We zeggen het tegen niemand” – Nora Muller van Wel

 “Een bundel vol verhalen van de werkvloer, met respect en creativiteit geschreven. Met een lach en een traan lees je de ervaringen van de schrijfster, zij geeft de cliënt met Alzheimer een gezicht.”

 logoNora Muller van Wel, werkte jarenlang in de verpleging, deed daar haar ervaring op en volgde haar hart. Deze verhalen heeft zij gebundeld, verhalen en gedichten van de werkvloer, op een kleurrijke manier vormgegeven. De verhalen worden afgewisseld door ontroerende gedichten, welke met passende schilderijen worden geïllustreerd deze vormgeving geeft het boek een luxe uitstraling en brengt de warmte van de boodschap nog meer naar voren.

Ervaringen die de lezer zullen raken, puur en rauw, maar vanuit het hart geschreven.

Het is zoals het is, in deze tijd waarin mantelzorg steeds belangrijker wordt en de druk toeneemt, waarin er een beroep op je wordt gedaan als familielid of buurman/ buurvrouw, zijn juist deze verhalen een hart onder de riem. Verlies nooit je creativiteit, de liefde en het geloof in jezelf en de ander, dat lijkt mij de boodschap van de schrijfster. Niet alleen voor mantelzorgers maar zeker ook voor het verplegend personeel, en leerlingen in opleiding is dit boek een eyeopener. Volg je hart en dan stroomt de zorg vanzelf.

41273902_1990026861048529_2228682886653935616_n

Dit gevoel zal je krijgen wanneer je het boek leest, de verhalen zijn aangrijpend, vol humor en liefde maar het belangrijkste met respect geschreven. Nora geeft de lezer een kijkje in haar ervaringen, haar omgang met haar cliënten waarbij je de creativiteit proeft. Hoe moeilijk is het om mee te gaan in de wereld van een dementerende partner of ouder, de manier waarop Nora dit beschrijft geeft inzicht en de lezer zal erachter komen dat je met humor en respect de mooiste herinneringen kunt maken.

Menigmaal dwaalt er een glimlach over mijn gezicht tijdens het lezen, maar zeker de brok in mijn keel, de herkenning, en de verloren traan maken dit boek tot een aanrader, een boek waarin openheid en eerlijkheid zege viert, waarin wordt gekeken naar de mens achter Alzheimer

“We zeggen het tegen niemand” Ik stopte Hans extra lekker in. Ik zag een lichte glimlach alsof hij “ons” geheimpje begreep.”

Respect voor de schrijfster, laten we hopen dat dit boek voor vele een leidraad mag zijn. Zodat de mantelzorgers het minder zwaar krijgen en de (leerling) verpleegkundige hun humor en plezier in het werk weer terugvinden

De cliënt achter Alzheimer krijgt een gezicht en met creativiteit, respect en humor kun je er een glimlach op toveren.

Lieve Leesgroet Moon Kager

Heb je interesse in het boek, je kunt het bestellen via onderstaande link. Het boek verschijnt op 27 september 2018

 We zeggen het tegen niemand

photovisi-download (52)