Recensies·Recensies van Moon

Uitgeschakeld – Angelique Haak “Laat je uitschakelen door de kracht en schrijfstijl van de auteur #Moon

Uitgeschakeld – Angelique Haak

“Angelique Haak blijkt een meester in plots te zijn, de wendingen die zij in het verhaal toevoegt, samen met de mysterieuze sfeer en de meerdere verdachte karakters maken Uitgeschakeld tot een Mustread.”

9200000095348583.jpgSamenvatting

MET JULLIE DOCHTER IS HET BEGONNEN, MAAR MET HAAR ZAL HET NIET EINDIGEN… 

Wanneer je dit bericht op de deurmat vind op de rouwkaart van je dochter gaan alle alarmbellen rinkelen, rechercheur Jennifer Brugman denkt er het hare van, ze heeft er geen goed gevoel bij. Wanneer er nog zo`n soort bericht wordt verstuurd naar een team lid van Jennifer, blijkt het geen toeval meer te zijn. Is er een serie moordenaar actief die het voorzien heeft op jonge vrouwen?

Mijn leeservaring

Een tergend begin waarbij je als lezer gelijk op het puntje van je stoel zit, wat is hier aan de hand.

“Eén is een gebeurtenis, twee is toeval, drie is een patroon. Zijn interesse was gewekt.”

Het tweede boek van Angelique heeft meerdere aangrijpende onderwerpen, waardoor het verhaal je maar moeilijk loslaat. Er zit een gelaagdheid in het boek, welke de lezer wel even aan het denken zet, de onderwerpen zijn los al aangrijpend maar wanneer ze samenkomen zoals hier, raakt het je nog meer. Een nieuw begin was het debuut van Angelique Haak en met Uitgeschakeld neemt ze je mee, verder het leven in van Jennifer Brugman, het is een aanrader om de boeken opvolgorde te lezen (en daar springt de Bruna zeer handig op in, want je kunt daar Een nieuw begin voor 5 euro aanschaffen!)  De tip hoef je natuurlijk niet ter harte te nemen maar je zult tijdens het lezen nieuwsgierig worden naar meer diepgang en die krijg je wanneer je ze allebei gelezen hebt. En trouwens de plots van Haak zijn spectaculair, deze alleen al zetten de lezer op scherp en maken dat je meer lezen wilt.

De schrijfstijl van Angelique is vlot, en prettig leesbaar, het leest als een trein en door het mysterie en de karakters is uitstappen geen mogelijkheid. In dit deel krijgt Jennifer Brugman versterking, en wat voor versterking! Ricardo Brugman komt in Uitgeschakeld het team aanvullen, en met zijn verschijning weet Angelique het verhaal weer iets extra`s te geven.

De lezer wordt danig op de proef gesteld, een onverwachte wending tijdens het verhaal zal je op het verkeerde been zetten, het zorgt voor vraagtekens. Door deze wending en de verschillende verdachte karakters welke allemaal wel verkeerde bedoelingen zouden kunnen hebben, weet de schrijfster de lezer flink te sarren. Dit maakt stoppen een No Go, je blijft lezen.

Haak weet de sfeer dreigend te houden door schuingedrukte hoofdstukken aan het verhaal toe te voegen, dit maakt het mysterieus en boeiend.  Ook de korte boodschappen welke de dader aan de nabestaande stuurt, geeft het verhaal een extra lading.

De plot, is spetterend. Met een enorme Cliffhanger waar de meeste lezers van zullen balen. Ook omdat je hierdoor wilt weten wat er nu gebeurt. Helemaal Enthousiast hierover IJZERSTERK

” Weer weet Angelique Haak mij te boeien van het begin tot het einde. De karakters groeien, de schrijfster legt de lat hoog, maar met een 2e boek wat mij zo onder de huid is gaan zitten…. De lat ligt nooit te hoog voor deze schrijfster!!

Lieve leesgroet Moon

Koop bij bol.com
photovisi-download (83).jpg