In gesprek met...; Onze Facebook vrienden

Mustreads or Not in gesprek met.. Dini van Heumen #ingesprekmetonzeleden

Mustreads or Not in gesprek met.. Dini van Heumen

 • We willen je graag leren kennen, kun je kort vertellen wie je bent?

Ik ben Dini, 61 jaar alweer. Getrouwd en ik woon in Zuid-Holland in Spijkenisse. En ik heb nog een studerende zoon thuiswonend. photovisi-download (85)

 • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Sinds ik het mij kan heugen en ik denk sinds ik kan lezen.

 • Welk boek ligt bij jou boven op je leesstapel???

Momenteel is dat voor de leesclub van Hebban, een Blind Date  boek, een roman, Bloed is dikker dan Water van Timo Bruijn.photovisi-download (84)

 • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Ik lees het liefst thrillers en in alle varianten. Ik hou wel van wat fictieve spanning. Daarnaast lees ik ook romans en biografieën verzamel ik ook graag, altijd boeiend om over iemands leven te lezen. Ik lees eigenlijk veel genres, alleen de erotische, fantasy en zelfhulpboeken zelden.

 • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren? Wat is je mooiste herinnering hieraan?

Dat zijn er veel, o.a. Pinkeltje , die heerlijke gele boeken las ik al op kleuterleeftijd en eentje waar ik juist een mindere herinnering aan heb is Alleen op de wereld van Hector Malot. Een tante die niet op mijn verjaardag kwam beloofde mij dat boek nog. Ik heb het boek nooit gekregen van haar en dat vergeet je als kind niet.

Later alsnog zelf gekocht en gelezen. Een prachtige klassieker trouwens.

photovisi-download (83)

 • Welke boeken gaan met jou mee in de vakantie koffer? Of welke boeken ga jij lezen deze zomer?

Ik ben net terug van zes weken vakantie op de camping en ik las 16 boeken, waaronder o.a. Pretty Boy van Ingrid Oonincx en Zondagskind van Judith Visser. Maar thuis heb ik ook nog genoeg liggen en er komen morgen nog twee pakketten aan.  Ik denk dat ik in ieder geval De Stalker in de nacht van Robert Bryndza,  en Zeg dat je van mij bent van Elisabeth Noreback  ga lezen.photovisi-download (82)

 • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

In ieder geval eentje waarmee het goed afloopt.

dini (39)

 • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar? Wat zou je hem of haar als eerste vragen?

 Met Sterre Carron denk ik. Bijna vier jaar geleden met haar en een paar anderen een rondje over de Boekenbeurs in Antwerpen gelopen en hoewel ik haar op de chat nog spreek, zou het leuk zijn om in het echt weer even de draad op te pakken en weer bij te praten.

 • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

Ik wil Vonk van Anita Terpstra nog kopen want dat heb ik nog niet gedaan en ik vind het een geweldig goede auteur.

photovisi-download (81)

Ook de nieuwe die waarschijnlijk in september uitkomt van Elizabeth George, De straf die zij verdient  wil ik kopen.  Zij is één van mijn favoriete auteurs. Verder heb ik nog een enorme verlanglijstdini (2)

 • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en welke bekende acteurs zie jij dan graag de hoofdpersonen spelen in de film?

De reeks van de boeken van Ellen G. (erretzen). Haar  boeken koop ik blind. Ik ben een enorme fan van haar reeks. Ik zag altijd Steven Seagal voor mij als het personage Wolfgang (paardenstaartje) maar die staat tegenwoordig ook ter discussie met dat MeToo gebeuren dus daar moeten we een ander voor nemen dan.  Voor Julia en Gitta zou ik het even niet weten.

photovisi-download (68)

 • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan?

Dan zal het vermoedelijk een non-fictie boek zijn. Al eens van een auteur dit als advies gekregen om voor mijzelf iets op papier te zetten, niet om het uit te geven.

photovisi-download (24)