Recensie van Carla·Recensies

De ECHOmoorden – C.J. Daugherty. “Ik kijk uit naar het vervolg, dit smaakt naar meer”#Carla

De ECHOmoorden – C.J. Daugherty.

De Echo Moorden” een verhaal waar in een moord als echo terugkomt!” 

  • Auteur: C.J. Daugherty
  • Uitgever: Boekerij
  • Nederlands 
  • 1e druk 
  • 9789022572481 
  • september 2018 
  • Paperback 
  • 416 pagina’s

Inhoud9200000091613917

Harper McClain wordt vijftien jaar geleden geconfronteerd met het dode, naakte lichaam, van haar moeder. Meerdere malen gestoken met een mes ligt ze daar in de keuken. Harper  is op dat moment slechts twaalf jaar oud. Een groot drama wat Harper lijkt te achtervolgen. Zelfs als ze intussen al misdaadverslaggeefster is. In het kader van haar werk komt ze aan op een plaats delict. Alles wat ze daar ziet is identiek aan de moord op haar moeder. In één klap wordt ze teruggeworpen in de tijd en laat het haar niet meer los. Ze is ervan overtuigd dat ze de moordenaar van haar moeder kan vinden als ze deze moordzaak onderzoekt. Als een pitbull bijt ze zich vast in deze zaak ervan overtuigd deze keer de moordenaar te vinden.

Persoonlijke Leeservaring

Ik had het gevoel mee te lopen aan de hand van een misdaad verslaggeefster. Een inkijkje te krijgen in de keuken van een krant. Ooit heb ik 5 maanden stagegelopen op de redactie van een tijdschrift waardoor ik het misschien wel extra leuk vond. Harper, die vaak in de late avond of nacht werkt, omdat de misdaad het daglicht nu eenmaal meestal niet kan verdragen, is wel echt de spil van het verhaal. Maar ook andere personages doen ertoe! Eén daarvan is Miles Jackson die freelancefotograaf is en naast allerlei andere fotoklussen ook met Harper mee gaat als misdaadfotograaf. Een samenwerking die geolied loopt door wederzijds respect.

Harper is ook kind aan huis op het politiebureau waar ze zo’n beetje iedereen kent. De reden hiervan is dat ze toen het noodlot toesloeg in haar jeugd ze min of meer werd opgevangen door hoofdinspecteur Smith en zijn vrouw Pat. Smith was het namelijk die haar aantrof nadat ze haar moeder dood had gevonden in huis. Vanaf dat moment hield hij een oogje in het zeil omdat hij zich het lot van Harper aantrok en nam hij haar zelfs mee naar zijn werk. In mijn beleving ontwikkelt het verhaal zich op een manier alsof ik naar een film zit te kijken.

Ondanks dat ik het verhaal niet bloedstollend spannend vind, waarschijnlijk omdat de moorden reeds gepleegd zijn, ervaring ik wel een fijne leesflow en genoeg spanning om rap door te willen lezen. Gaandeweg het verhaal had ik het idee dat ik wist hoe het zat, wat achteraf maar ten dele klopte. Het einde zat goed in elkaar maar ik bleef toch een beetje achter met het idee dat er twee losse eindjes bewust overbleven. Komt er een vervolg op Echo Moorden? Dat moet haast wel! In elk geval als het aan mij ligt!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman-van Bakel.

Koop bij bol.com

photovisi-download (62)

Een gedachte over “De ECHOmoorden – C.J. Daugherty. “Ik kijk uit naar het vervolg, dit smaakt naar meer”#Carla

Reacties zijn gesloten.