Recensies·Recensies van Moon

Vakantieliefde – Rob Oostveen “Een boek dat mij nog lang zal bij blijven #onderscheidend” #Moon

Vakantieliefde – Rob Oostveen

“Het originele karakter van Vakantieliefde, zal menig lezer verbazen, animeren en meeslepen. Het Fantasievolle thrillerbrein van Oostveen heeft je in zijn macht”

  • Auteur: Rob Oostveen
  • Uitgever: Roboobooks
  • Nederlands 
  • 1e druk 
  • 9789082603446 
  • maart 2017 
  • Paperback 
  • 320 pagina’s

Samenvatting

9200000076194950

Wat doe jij eraan om te voorkomen dat je relatie in een sleur raakt?

Miranda en Olivier doen er alles aan om dit te voorkomen, zij verzinnen wel heel onverwachte, bizarre acties om de sleur buiten hun huwelijk te houden. Al zeven jaar zijn ze samen en eigenlijk loopt niets normaal, burgerlijk is hun huwelijk zeker niet te noemen. Maar wat als ze bij één van deze bizarre acties, net de verkeerde mensen willen meeslepen in hun uitdaging?

 

Mijn leeservaring

Rob Oostveen is na zijn werk als ondernemer, bedenker en oprichter van onder andere Smulweb, zijn droom achter na gegaan. Een lange gekoesterde wens het schrijven van een thriller werd bewaarheid en sinds zijn eerste thriller is hij helemaal “Los” zo zegt hij zelf. Vijf van zijn thrillers zijn inmiddels geredigeerd en in een nieuw jasje gestoken. Vakantieliefde is zijn laatst verschenen thriller.

“Hoe lang kunnen ze dit nog volhouden in hun relatie? Hoe lang kunnen ze op dit vlak ook nog nieuwe ideeën bedenken die de verveling buiten de deur houden?

Vakantieliefde start met een ietwat ingewikkeld proloog, waarbij je je vraagtekens hebt, wat gaat ons dit brengen, wat is de bedoeling, waar gaat het heen?  De link met wat volgt is even moeilijk te volgen maar valt later op zijn plek.

Het is even inkomen, de karakters zijn niet alledaags en hebben een opstart periode nodig bemerk ik persoonlijk. Toch is er iets dreigends aan de karakters, iets wat de lezer nieuwsgierig maakt en maakt dat je wantrouwend bent naar hen toe. De karakters zijn door Oostveen sterk uitgediept, juist door hun originele voorkomen weet Oostveen de lezer in te pakken.

“Hij voelt het, dit jaar wordt anders dan al die andere jaren. Het lijkt wel of die reorganisatie gewoon nodig was om hem uit zijn eeuwige winterslaap te wekken”

Het niet alledaagse leven van Miranda en Olivier is intrigerend en wekt je interesse. De wisselwerking tussen een flinke dosis fantasie, een pittig portie erotiek, machtsvertoon, lust, jaloezie en zeer aparte hersenspinsels maken Vakantieliefde tot een verhaal, een apart maar zeker ook trekkend verhaal. Ik kan mijn vinger er niet echt opleggen, maar op de een of andere manier leest dit boek hysterisch en heeft het iets waardoor je blijft lezen. Aan de ene kant zo ongeloofwaardig, aan de andere kant wint de humor, de erotiek en de nieuwsgierigheid, een zeer interessante leeservaring dit boek.

De schrijfstijl van Rob Oostveen is verrassend, al eerder heb ik kennis gemaakt met zijn boeken en ook toen wist hij mij te animeren en op het verkeerde been te zetten, Vakantieliefde is een ander soort boek, eentje waarbij de lezer getergd wordt door nieuwsgierigheid en ongeloof, maar zich al snel zal verliezen in het machtsvertoon, de hersenspinsels en de dosis erotiek. Hierdoor zal dit boek mij nog lang bij blijven.

Lieve Leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com

photovisi-download (28)