Blogtour·Recensies·Recensies van Caro

Zielenmenners – Terrence Lauerhohn “SF en Horror nemen je mee in een gevecht om de aarde” #Caroline

Zielenmenners – Terrence Lauerhohn

“SF en Horror nemen je mee in een gevecht om de aarde”

Samenvatting:

Front_Zielenmenners_normaal copyDe ooievaar brengt volgens onze folklore de kinderen. Dit volksgeloof verklaart niks meer dan dat. De mythe heeft echter een duistere, diepere oorsprong.
Het woord ooievaar is een verbastering van het Proto-Germaanse woord auda-bara-, dat letterlijk “schatdrager’ betekent. Hij draagt inderdaad een grote schat, de kinderziel. De ziel van het kind komt uit de Andere of Onderwereld. Deze wereld is onder meer via een waterbron te bereiken.
Suzan Maryot is een ervaren politierechercheur in Manhattan. Zij en haar partner Bill jagen op twee seriemoordenaars die allebei bovennatuurlijke krachten schijnen te bezitten. Suzan is vastbesloten om de waarheid over deze twee moordenaars te achterhalen. Wat ze ontdekt is een waarheid die voor gewone mensen beter geheim kan blijven.

… Niet elke mens heeft een menselijke ziel …

Mijn mening:

Voor de blogtour van Zielenmenners het nieuwste boek van Terrence, werd ik door de auteur gevraagd of ik mee wilde doen met deze tour. Terrence schrijft in het genre sf met horror erin en dat laatste is waar ik niet van hou. Eén van zijn vorige boeken Nirwana was mij te heftig, maar het leuke was dat ik met Terrence tijdens een ontmoeting over dit boek gesproken heb en dit boek bij mij in een ander daglicht kwam te staan. Ik begreep meer hoe het boek tot stand was gekomen en wat Terrence wilde vertellen. Zijn boek Wegversperring lag meer in mijn straatje. Een sf afspelend in de woestijn van Amerika, waar ik toevallig net naar toe was geweest. Dus deze volgende fantasy/horror creatie wilde ik toch wel heel graag lezen.

Het boek komt pas in november uit, maar als één van de eerste mocht ik dit boek dus lezen en hoewel hij weet hoe ik over zijn boeken denk, wilde hij graag een eerlijke mening.

Het begin is meteen al heftig en ik was blij dat ik niet op mijn nuchtere maag met dit verhaal begon 😉 (Dit is trouwens ook een verhaal dat afspeelt in Amerika), toch is het zo geschreven dat ik het niet weg kon leggen. Terrence gebruikt een mooie zinsbouw. Alles wordt uitgediept en wanneer je het boek leest waan je je soms in bijna sprookjesachtige sferen. Het sprookje van vrouw Holle kwam in mijn gedachte, door de fontein en wat er gebeurde aan het einde van de schacht, alleen een sprookje is het dus totaal niet.

Hij parkeerde in een rustige zijweg. Aan de overkant van de Hudson hing rossige bewolking boven de gebouwen. Daaronder een zweem lichtbruine smog. Achter hem deed de oranje zon haar best het ochtendlicht over de wereld uit te zaaien. Nevelvelden stegen op uit het water, verzachtten het zonlicht. Het uitzicht ontlokte een bedrukte kreun.

Een detective verhaal met de rechercheurs Bill en Suzan die moorden in Central Park proberen op te lossen, moorden die te luguber zijn om te bedenken en die het verhaal dus de horror kanten laten zien van de auteur Terrence Lauerhohn.  Een boek wat niet voor iedereen weg gelegd is om te lezen, maar vooral voor de Stephen King fans onder ons, en de mensen die van bloederige taferelen houden, is het zeker een aanrader. Een echt heel spannend goed in elkaar zittend verhaal, met heftige gebeurtenissen, maar gelukkig zitten er ook veel lichtpuntjes in het boek en mooie onthullingen.

Terrence heeft me zeker niet teleurgesteld en ik vond het verhaal goed en mooi opgebouwd en de wending in het plot las ik met een brok in mijn keel.

Lieve leesgroet CarolineKoop bij bol.com

photovisi-download (13)