Jeugdboek·Kinder Mustreads·Recensies·Recensies van Caro

Kate Wiseman – Gangster school “Ieder kind wil wel naar deze school”

Kate Wiseman – Gangster School

“Ieder kind wil wel naar deze school”

  • Auteur Kate Wiseman
  • Taal Nederlands
  • Uitgever Uitgeverij Holland
  • ISBN 9789025114039
  • Categorie Jeugdboeken
  • Leeftijd 10-12
  • Verschenen september 2018
  • Pagina’s 256
  • Vertaler Thijs Goverde

9200000077469263

Samenvatting:

Gangsterschool gaat over Milly en Charlie. Hun beide ouders zijn beroemd & berucht en het kan niet anders of hun kinderen zullen nog betere boeven worden dan zijzelf. Daarom worden ze naar Blaggard gestuurd – de enige school ter wereld waar toekomstige helden en schurken de kneepjes van het boevenvak kunnen leren. Maar Milly en Charlie zien daar niets in. Zij dromen van heel andere dingen… ‘Het verhaal is grappig, spannend en het leest heerlijk. Een geweldig boek over vriendschap! Charlie en Milly zijn net als ieder kind op zoek naar zichzelf: Wie of wat wil je zijn? In een wereld waarin alles precies tegenovergesteld is aan wat wij normaal vinden, komt het er nog meer op aan bij jezelf te blijven.’ Lovin-Books ‘Een boek voor jongens en meisjes – complotten, geheime gangen, coole technische snufjes en een turbulente ontknoping.’ Amazon.de

Mijn leeservaring:

Van uitgeverij Holland mocht ik het kinderboek gangster School lezen.  De cover is al geweldig. Paars/blauw met een groot gebouw en daarop een meisje als gangster. De naam school heeft ipv twee O’s een handboei die de O’s moet voorstellen, geweldig aantrekkelijk voor kinderen. Mijn kids pakte het boek meteen op en er werd meteen geroepen “naar die school wil ik ook” 😉

Ieder hoofdstuk begint met het plaatje van hetzelfde meisje als gangster. De letters zijn groot, de hoofdstukken wel wat lang, maar gelukkig worden de hoofdstukken soms onderbroken door een tekst in ander lettertype. Een papiertje met tekst of tekst onder een poster of schoolregels,  worden daarmee aangeduid.

Het is een boek wat je bijna niet weg kan leggen en wat zeker in het kader van vriendschap gelezen kan worden. Kinderen uit de bovenbouw en eerste klas middelbare school zullen ervan genieten.Net als op het voortgezet onderwijs kijken de brugpiepers met argwaan naar de grote kinderen.

Toen de nieuwelingen langskwamen, stootte de jongen zijn tafelgenoten aan. “We zien jullie later wel, kleine baby’s!” zei hij. Als zijn stem wat lager was geweest, had het nog dreigend geklonken ook, dacht Milly. “Ik denk het niet,” antwoordde ze. “Niet als we jou eerder zien. ”Dat leken de kinderen aan de tafel wel grappig te vinden.

Milly en haar schoolvriend Charlie willen helemaal geen boeven worden, maar ze willen ook niet van school gestuurd worden en naar het Kruimeling college worden gestuurd, die is voor losers. Natuurlijk willen ze ook hun ouders niet teleurstellen die ook op het Rabauw college hebben gezeten en beroemde criminelen zijn. Toch zijn de durfal Milly en de verlegen Charlie al gauw dikke vrienden en proberen ze samen te overleven tussen alle kinderen die echt crimineel willen worden. Wanneer ze een complot ontdekken dat het Rabauw maar ook alle leerlingen in groot gevaar brengt , gaan ze proberen dit complot te ontrafelen en zo het Rabauw te redden van de ondergang.

Wat een geweldig stoer boek is dit, als volwassenen kon ik me helemaal inleven in de leerlingen op het Rabauw en ik weet het zeker dat de jeugd, jongens en meisjes dit ook gaan doen. Een geweldig boek over vriendschap, moed, trouw en doorzettingsvermogen.

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com

photovisi-download (94)