Recensie van Carla·Recensies

Eilandvrouw – Margareth Hol “Dit boek zet aan tot nadenken. Volg je hart!” #Carla

Eilandvrouw – Margareth Hol

“If you keep doing what you’re doing, you keep getting what you’re getting!.”

  • Auteur: Margareth Hol 
  • Uitgever: Village
  • Nederlands 
  • 1e druk 
  • 9789461852243
  • Paperback 
  • 136 pagina’s

De achterflap

9200000097102170“Ik doe wat ik moet doen, maar om nu te zeggen dat ik het leven echt leef, nee. Het is meer bestaan.”

In dit autobiografische verhaal gaat een in Ierland wonende weduwe na het verlies van haar man op zoek naar een manier om haar leven weer inhoud te geven. Via de non Gaile raakt zij in de ban van Gevion, de stichter van een religieuze orde. Gesteund door de mystiek en de magie van de natuur die ook in het hedendaagse leven nog steeds te vinden blijkt, weet de eilandvrouw haar leven weer op te pakken. Ze leert los te laten en te springen.

Mijn leeservaring

Ik had nooit eerder een boek gelezen van Margareth Hol en ik had niet precies een idee wat ik kon verwachten van dit autobiografische boek. Het boek is in korte hoofdstukken opgedeeld, geregeld beginnend met een Quote, vaak van John O’Donohue.  Het verhaal gaat over de zoektocht van de eilandvrouw naar de zin van het leven na het overlijden van haar echtgenoot.

“Ze ging graag naar zee want daar voelde ze een diep verlangen zodra ze een meeuw zag. En zolang ze verlangen kon voelen wist ze dat ze wilde leven.”

Toch ging dat leven niet vanzelf en wist ze dat er iets moest veranderen. Ze was zich er goed bewust van dat ze niet uit het leven haalde wat erin zat. Daarom neemt ze een goede raad aan en gaat in gesprek met non Gaile, die haar weer verder op weg helpt. De eilandvrouw raakt in de ban van het nonnenbestaan en het verhaal erachter. Als ze vervolgens een pelgrimstocht gaat ondernemen door Ierland samen met meer nonnen en monniken krijgt de eilandvrouw nieuwe inzichten waarmee ze verder kan in het leven.  De uitspraak van Sedna dat je leven geen zaak is die je kunt managen, maar een mysterie is. Een mysterie dat je leven moet, is in mijn beleving een waarheid die voor iedereen opgaat.  Er zijn delen in het verhaal verweven die geen werkelijkheid zijn maar, denk ik, om door de tijd heen reizend een beeld te kunnen geven van heden en verleden.  Zoals Margareth het zelf zegt: “Het begon als een feitelijk verhaal met magische trekjes. Gaandeweg begon de magie zichzelf uit te vergroten, iets wat in Ierland vaker gebeurt.”

Het is een boek wat je tot nadenken kan zetten en in mijn beleving komt er naar voren dat je altijd je hart moet volgen en : Live life to the full!

Lieve leesgroet Carla

Koop bij bol.com

photovisi-download (89)