Recensies·Recensies van Moon

Persona – Soraya Vink “Een trekkend debuut dat smaakt naar meer” #Moon

Persona – Soraya Vink

“Vink doet met haar sterke karakters en goed uitgewerkte, sterk gedetailleerde verhaallijn niet onder voor de  allround- en alom bekende Nederlandse en Vlaamse thrillerschrijvers.”

Auteur: Soraya Vink
• Uitgever: HarperCollins
• Nederlands
• 1e druk
• 9789402730906
• oktober 2018
• Paperback
• 384 pagina’s

Samenvattingdownload (19)

Elvira Selas komt na een “sabbatical” van een jaar, terug bij de Nederlands politie, zij wordt ingedeeld bij de afdeling Zware Criminaliteit. Haar terugkomst is voor velen een verrassing, waar is ze dat jaar geweest en waarom? Het team wordt op een interessante zaak gezet, twee moorden bij het ene slachtoffer mist de tong en bij de andere de pink, bij beide moorden wordt er een rouwkaart met een Latijnse tekst achter gelaten. Kan het team Zware Criminaliteit de moordenaar stoppen voor hij meer slachtoffers maakt?
Kan Elvira weer aarden in Nederland naar haar vlucht naar Spanje of blijft haar verleden roepen? Kan zij haar verleden de rug toe blijven keren? Of haalt het verleden haar in?

Mijn leeservaring

“Wie speelt er een spelletje met ons? Waarom pleeg je twee moorden binnen vier dagen? Wat is de betekenis van de rouwkaarten?”

Soraya Vink, redacteur en recensent bij Hebban, komt met een thrillerdebuut, Persona, een originele, intrigerende afbeelding prijkt op de cover, het maakt mij nieuwsgierig.
Een proloog welke de lezer gelijk op scherp zal zetten, nog geen idee wat er boven je hoofd hangt, maar wel zo opgeschreven dat je nieuwsgierigheid gewekt wordt en je meerdere beelden op je netvlies ziet verschijnen. Sterk. Een pakkende proloog is het halve werk, Soraya weet de lezer te bespelen, en gelijk bemerk je dat je het boek in gezogen wordt.

“…. en onderstreep de naam van de tweede persoon die het verdient om te sterven.”

Elvira is een zeer sterk karakter, welke zo is uitgewerkt dat Vink eventueel meerdere boeken zou kunnen vullen met dit indrukwekkende personage. Mij zou ze er een groot plezier mee doen, want er is iets aan dit karakter wat mij gretig maakt. De twee werelden geven het verhaal extra dreiging, het maakt dat je je meer verbonden voelt met het karakter, Elvira. Het geeft meer spanning, diepgang en emotie aan het verhaal.

De onbekende onderwereld, maakt je nieuwsgierig en de wereld van de Wet trekt je mee het onderzoek in. Dit geeft het verhaal een extra dimensie, het geeft meer inhoud, waardoor de spanning bijna tastbaar is. Vink weet de lezer heen en weer te slingeren tussen heden en verleden, de korte terugblikken, maken dat je moeilijk loskomt van het boek, het geeft het verhaal meer diepgang, wegleggen blijkt geen optie, dit boek zal je je nachtrust kosten. De zeer sterk uitgewerkte details, maken de cirkel compleet. Persona is een debuut waar Soraya Vink rete-trots op mag zijn, hopelijk zet zij de verhaallijn met Elvira Selas door, en gaan wij nog veel van haar horen.
De lezer zal genieten van het begin tot het einde, Soraya gooit hoge ogen met haar debuut, dit smaakt naar meer. Vink doet met haar sterke karakters en goed uitgewerkte en sterk gedetailleerde verhaallijn niet onder voor de  allround- en alom bekende Nederlandse en Vlaamse thrillerschrijvers.

Kortom; dit debuut is een Mustread, welke naar meer smaakt.

Lieve Leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com
photovisi-download (9).jpg