Recensies·Recensies van Moon

In naam van de vader – Linda Jansma. “Genieten met een grote G…” #Moon

In naam van de vader – Linda Jansma

“Stap in een leesflow, maar wees gewaarschuwd, uitstappen is onmogelijk. Een heerlijke combinatie van leesplezier, spanning en familie intriges. Genieten dus.”

De Achterflap

9200000090425349Een jaar nadat Francis van Foreest het prestigieuze Larense advocatenkantoor van zijn vader heeft overgenomen, begaat hij een grote fout die hij voor iedereen verborgen weet te houden. Vanaf dat moment leeft hij met de voortdurende angst dat zijn misstap ontdekt zal worden. 
Maar hij is niet de enige in de familie Foreest die iets verzwijgt. Zijn vrouw Renée zet het behoud van haar gezin op het spel als ze verliefd wordt op haar zwager. En terwijl ze heen en weer geslingerd wordt tussen gevoel en verstand, raakt zoon Ties betrokken bij een grote drugsdeal. Hij dreigt steeds verder af te zakken in de onderwereld, totdat hij Judith ontmoet, een dure prostituee die in een exclusieve seksclub werkt.

Stevent de familie van Foreest af op de ondergang of zijn ze geraffineerd genoeg om alle schandalen te overleven?

Mijn Leeservaring

“Je familie kun je niet kiezen.”

Dit verhaal was al eerder uitgekomen als vier losse delen in epub, speciaal voor Kobo. The Crime Compagnie heeft ze nu ook gebonden tot 1 paperback, een slimme set

De familie van Foreest is een intrigerende familie waarbij de banden zeer mysterieus en ingewikkeld zijn. Linda weet je mee te zuigen in deze familie, heerlijk. Wegleggen blijkt al snel een groot probleem. Gelukkig is het boek heerlijk dik en zal aan al je verwachtingen voldoen. Jansma weet ook in dit boek de lezer geboeid te houden van het begin tot het einde. Steeds weer komt er een stukje spanning vrij, zo blijf je scherp en nieuwsgierig.

“Laat ik niet merken dat je dingen uitvreet die niet door de beugel kunnen.”

De research welke Jansma heeft verricht is zeer uitgebreid geweest. De straattaal, is overtuigend en sterk neergezet. Het verhaal verkeerd in kringen waar de meeste van ons waarschijnlijk onbekend mee zijn, maar tijdens het lezen, voel je je helemaal thuis. Zoals we gewend zijn van Linda Jansma, heeft ze weer een actueel onderwerp in het boek verweven, drugs en dealen, hiermee weet ze wat mij betreft altijd extra punten te verdienen, het spreekt je aan en zet je ook aan het denken.  De familie perikelen van de familie van Foreest, lopen tijdens het lezen alleen maar op hierdoor blijft het boek trekken, en ondanks de 450 bladzijdes zal je teleurgesteld zijn dat het boek uit is. De sfeer is aan de ene kant gemoedelijk, want tja we zijn toch 1 grote familie maar ondertussen broeit er van alles, heerlijk.

“Les nummer, één, jongen: vertrouw niemand, behalve jezelf”

Linda heeft weer een topper neergezet. Met dit boek heb je een Mustread in handen, welke je pas loslaat wanneer je de laatste bladzijde omslaat. Wees gewaarschuwd, want eenmaal begonnen …. Betekend al snel dat het boek uit moet. Ideale vakantie kost, hiermee zijn vele uren leesplezier gegarandeerd.

Lieve Leesgroet Moon  

 Koop bij bol.com

photovisi-download (68)