In gesprek met...; Onze Facebook vrienden

Mustreads or Not in gesprek met…; Miriam Bakker #ingesprekmetonzeleden

Mustreads or Not in gesprek met…; Miriam Bakker

  • We willen je graag leren kennen, kun je kort vertellen wie je bent?

Hoi, ik ben Miriam Bakker, (nu nog) 41 jaar, getrouwd, 2 dochters en ik ben een enorme boekenwurm. Ik ben een van de beheerders van de website Thrillers & More, een site die bijna een jaar in de lucht is en als het aan ons ligt, nog heel lang in de lucht zal blijven 🙂 Naast het lezen van boeken ga ik ook graag naar concerten of kijk ik graag naar een spannende serie.

photovisi-download (73)

  • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?


Al zo lang als ik me kan herinneren, zit ik met mijn neus in de boeken. Vanaf het moment dat ik alleen op de fiets naar de bibliotheek mocht, was ik daar bijna dagelijks te vinden. Heerlijk tussen de boeken neuzen, in een hoekje alvast het eerste hoofdstuk lezen om te zien of ik het wel leuk vond. Op de middelbare school had ik vier talen in mijn eindexamenpakket. Daar moest ik ook veel voor lezen, dat was geen straf!

  • Welk boek ligt bij jou boven op je leesstapel???


Momenteel lees ik Een appartement in Parijs van Guillaume Musso om vervolgens door te gaan Doodskleur van David Baldacci. Denk ik. Flirten met de playboy van Natascha Madison ligt ook te lonken (vertaald door Olga Hoekstra), dus misschien dat ik die eerst even oppak.

photovisi-download (74)

  • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?


Ik ben dol op thrillers, dat blijven toch echt mijn favoriete boeken. Het niet weg kunnen leggen van een boek omdat je zo in het verhaal zit, omdat het zo spannend is, is iets geweldigs vind ik.
Naast thrillers lees ik ook heel graag Young Adult en New Adult.

  • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren? Wat is je mooiste herinnering hieraan?


Poeh, dat zijn er best veel. Ik weet dat ik met een vriendin in de bibliotheek altijd ‘vocht’ om de boeken van Helen Taselaar, Enid Blyton en Nancy Drew. Dat was ik op een gegeven moment zat, dus kocht ik ze zelf maar haha ik heb ze nog steeds in een doos op zolder. Toen ik voor mijn gevoel de hele jeugdafdeling in de bieb gehad had, ben ik gaan snuffelen bij de thrillers. Dean Koontz, Stephen King, dat waren de eerste thrillers voor mij.
Op mijn achttiende las ik The secret history van Donna Tartt. Fantastisch boek vond ik dat. Ik zou het heel graag weer willen lezen, maar ik durf niet, stom he? Ergens ben ik gewoon bang dat het nu zou tegenvallen.

photovisi-download (75)

  • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?


Allemachtig, daar vraag je wat. Ehm…Harry Potter?

miriam (4)

  • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar? Wat zou je hem of haar als eerste vragen?


Deze vind ik heel erg lastig. Er zijn zo veel schrijvers van wie ik de boeken heel graag lees, dat maakt de keuze moeilijk. Jo Nesbo, lijkt me heel leuk om daar eens wat vragen aan te stellen (hoe erg vond hij het om die vreselijke verfilming van De sneeuwman te zien bijvoorbeeld). Rebecca Yarros, zij schrijft geweldige boeken in het NA-genre en daarnaast heeft ze zes kinderen, een man die in het Amerikaanse leger zit en binnenkort voor de vijfde keer uitgezonden wordt en dan nog ergens de tijd vinden om zulke boeken te schrijven…hoe hou je al die ballen hoog?
Oooh of Jonathan Stroud, of hij toch niet alsjeblieft nog een deel in zijn Lockwood-serie wil schrijven, vijf is echt te weinig!

photovisi-download (76)

  • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

Ik zou graag de Frieda Klein-serie van Nicci French willen aanschaffen. Ik heb er nog geen een van gelezen, maar het lijkt me een hele goede serie!

miriam (8)

  • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en welke bekende acteurs zie jij dan graag de hoofdpersonen spelen in de film?


De Lockwood & Co serie van Jonathan Stroud. Fantastische boeken en heel geschikt voor verfilming als je het mij vraagt haha maar wie dan Lockwood zou moeten spelen? Poeh…de hoofdpersonages zijn allemaal jong en ik ben niet zo thuis in de jonge acteurs (want oude doos).

photovisi-download (70)

  • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan?


Ik heb totaal geen schrijfambities en denk hier dus ook helemaal niet over na; ik lees het liever.


photovisi-download (24)