Recensies·Recensies van Moon

Breng me terug – B.A. Paris “Psychologisch zeer sterk” #Moon

Breng me terug – B.A. Paris

“Weer een sterk staaltje psychologisch drama, zoals we gewend zijn van B.A. Paris”

  • Auteur: A. Paris
  • Uitgever: Ambo|Anthos
  • Nederlands 
  • 1e druk 
  • 9789026342943 
  • juni 2018 
  • Paperback 
  • 326 pagina’s

9200000091698647

 

Samenvatting

Twaalf jaar is het al weer, dat Layla verdween, twaalf jaar waarin Finn inmiddels gelukkig verloofd is met de zus van Layla, Ellen. Wanneer hij op een middag thuiskomt om een grote deal te vieren, ziet hij Ellen op de bank zitten met het ontbrekende matroesjka poppetje in haar handen. Zouden ze ooit volledig loskomen van Layla? Waar komt het zoekgeraakte poppetje zo ineens vandaan? Wat is de link tussen het vermiste poppetje en de vermiste Layla? Wie speelt er een spel? Wie weet de waarheid?

Mijn leeservaring

“Het was de waarheid. Maar niet de hele waarheid”

 Het verhaal is opgedeeld in meerdere delen welke op zich weer opgedeeld zijn in zeer interessante monologen, van Finn, in het Nu en vroeger en delen door Layla en Finn. Dit maakt het indrukwekkend, er heerst hier door een strijd tijdens het lezen, wie geloof je, wie verteld de waarheid. Want al snel blijkt dat iedereen zo zijn geheimen heeft en zijn eigen waarheid, maar welke de echte waarheid is? Daar wordt de lezer flink door op de proef gesteld. De verschillende verhaallijnen worden duidelijk neer gezet, een net iets ander lettertype of juist schuingedrukt, het maakt lezen rustig en overzichtelijk. Je weet precies waar je je bevindt in het boek.

“Hij zal denken dat hij mij uit de tent lokt, maar het zal precies andersom zijn.”

B.A. Paris voor de fans bekend om haar boeken met een pittig vleugje psychologisch drama, weet in “Breng me terug” de lezer hier ook weer op te trakteren. Haar vlotte schrijfstijl zorgt voor een prettige leesflow, ze voegt net genoeg personages aan het verhaal toe. Hiermee zorgt Paris ervoor dat het geen zoekplaatje wordt, een boek waarbij je alle ingrediënten vindt voor een heerlijke vakantie thriller, je kunt je er helemaal in verliezen en hoeft er niet heel diep over na te denken. Ideaal.

Paris weet het verhaal goed op te bouwen, de psychologische plot maakt het verhaal compleet. Het boek heeft een heerlijke spanningsboog, fijne schrijfstijl en pittige karakters, welke allen hun eigenaardigheden hebben, waardoor je niemand vertrouwd.

Kortom, ook met Breng me terug weet B.A. Paris de lezer pittige leesmomenten te brengen, verlies jezelf in een psychologisch staaltje leesplezier.

Lieve leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (14)