Recensies·Recensies van Caro

Het perfecte meisje – Anja Feliers “Feliers doet het weer, huiveringwekkend goed”

Het perfecte meisje – Anja Feliers

Feliers doet het weer, huiveringwekkend goed

  • Auteur: Anja Feliers
  • Uitgever: Lannoo
  • Nederlands
  • 1e druk
  • 9789401457675
  • Paperback
  • 322 pagina’s

Anja Feliers

Anja Feliers werd geboren in het Limburgse Bilzen.
Ze groeide op in een dorpje vlak in de buurt, Rekem. Daar woonde ze met haar ouders, haar broer en haar grootouders.

Toen ze zeven jaar oud was, was Anja een weekje ziek. Haar broer bracht een stapel boeken mee van de bibliotheek en Anja ontdekte dat ze lezen heel erg leuk vond.
Ze werd een trouwe bezoekster van de bibliotheek.

Toen Anja elf was, stierf haar moeder aan een vreselijke ziekte. Deze gebeurtenis zorgde natuurlijk voor heel veel verdriet.

Dankzij een leerkracht Nederlands op de middelbare school ging Anja schrijfkriebels voelen. Deze leerkracht geloofde in haar en motiveerde haar en Anja ging steeds meer schrijven.
Ze beloofde zichzelf dat ze ooit een boek zou schrijven over het verlies van haar moeder.

Na de middelbare school studeerde ze voor lerares Nederlands in Hasselt.
Vlak na haar studies trouwde Anja op 21-jarige leeftijd met Patrick.
Ze gingen samen in Eigenbilzen wonen. Ze kochten er een oud herenhuis dat ze samen renoveerden.
Samen kregen ze twee dochters: Luna en Tara.
In dat herenhuis heeft Anja Feliers haar schrijfzoldertje, boven de keuken.

Anja Feliers schreef een boek over de ziekte en het overlijden van haar moeder. Ze liet het aan een vriendin lezen die vond dat ze het naar een uitgeverij moest sturen.
Het boek was echter wat te persoonlijk. Anja Feliers herwerkte het tot een fictief verhaal.
Zo onstond Donkere kamers dat in 2004 gepubliceerd werd. Het was haar debuut.

Samenvatting:

9200000097913907

Na de aanslag op psychologe Kathleen Verlinden moet haar dochter Julie noodgedwongen alleen verder. Terwijl ze de verschrikkelijke gebeurtenissen een plaats probeert te geven, staat haar vader haar bij waar hij kan.

Wanneer Julie op een dag Kathleens antwoordapparaat beluistert, hoort ze daar onverwacht de noodkreet van een onbekende jonge vrouw. Ze lijkt de dringende hulp van Kathleen Verlinden te willen, maar ze breekt haar verhaal abrupt af en laat Julie met vele vragen achter. Julie voelt de noodzaak om deze jonge vrouw te helpen en gaat op zoek naar wie zij is. In haar zoektocht naar de waarheid botst ze op stevige obstakels. Hoe ver kan ze gaan zonder zichzelf in gevaar te brengen?

Mijn leeservaring:

De serie over Kathleen Verlinden staat bij mij in de kast en ik geniet iedere keer weer van de gebeurtenissen rond deze psychologe en haar dochter Julie. Je kunt wel zeggen ik ben fan van deze Vlaamse auteur.

Ook deze keer is de cover zwart met een blauwige gloed. Zilveren letters geven de auteurs naam en de titel weer. Het gezicht van het meisje met gesloten ogen is prachtig. Het perfecte meisje deel 8 in de Kathleen Verlinden serie. Een heerlijke dikke pil van ruim 300 bladzijden.

Dit boek gaat over Julie de dochter van Kathleen. Zij is in het huis van haar “vader” Marc, daar woont zij in haar eentje op zolder , sinds Marc is doodgeschoten. Wanneer Kathleen haar dochter met Lucas, Kathleen’s  vroegere minnaar, toevallig onder de douche betrapt, is ze maar net optijd om erger te voorkomen. Kathleen wil dat Julia haar spullen pakt en met haar mee naar haar huis gaat. Kathleen heeft Lucas aan de kant gezet voor Lennert, dit is de biologische vader van Julie, met hem heeft ze vroeger een relatie gehad en ze zijn elkaar weer tegen het lijf gelopen. Lucas wilde wraak nemen door dit met Julia te doen. Julia is haar spullen aan het pakken wanneer er beneden geschoten wordt. Meteen al een ingewikkeld gebeuren, heerlijk om dat te laten uitpluizen in het boek.

Een schot.

Dit was het geluid van een geweer of een pistool.

“Mama?”Julie vloog strompelend op de deur af, haastig haar broek optrekkend

Ze vindt haar moeder badend in het bloed en net op dat moment gaat de voordeur bel en staat Lucas weer voor de deur, die er net was uitgezet door Kathleen. Door zijn koelbloedige optreden overleefd Kathleen de aanslag, maar wordt in coma gehouden.

Meteen zit je alweer op het puntje van je stoel na de eerste 10 bladzijden en stel je de vraag wie en waarom heeft deze persoon het op Kathleen voorzien of was Kathleen op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats?

De tweede verhaallijn is die van Julia, die een noodkreet op het antwoordapparaat van haar moeder Kathleen hoort. Zij gaat aan de slag om te achterhalen wie deze noodkreet op het apparaat heeft ingesproken en wat er aan de hand is, want dat het menens is staat voor Julie vast. Na een korte speurtocht komt ze bij het meisje uit, maar ze kan niet vermoeden dat het wespennest waar ze zich insteekt zo gevaarlijk is. Hoe ver gaat Julie om het meisje te helpen. Een echte Feliers was dit weer, spannende verhaallijnen met enkele zeer gruwelijke passages. De verhaallijnen, die beide een heftig plot hebben en vooral veel impact hebben op Julie.

Genoten heb ik weer van dit 8ste  Kathleen Verlinden deel en kan niet wachten op het volgende, want dat die er moet komen, dat staat voor mij vast.

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com

photovisi-download (7)