Recensies·Recensies van Moon

Doodgewoon Weduwnaar – Chris Pin “Het pure verhaal van rouw”#Moon

Doodgewoon Weduwnaar – Chris Pin

9200000014101078

 

Samenvatting

“Elk graf heeft zijn eigen verhaal.”

Wanneer je vrouw plotseling overlijdt, staat heel je leven op zijn kop. Als Man zijnde kom je alleen te staan, alleen voor de zorg voor de kinderen, voor het huishouden, het sociale leven van jezelf en de kinderen. Dit overkwam Chris Pin, en hij beschrijft in Doodgewoon weduwnaar zijn proces van rouw, hoe hij het ervaren heeft en overleefd heeft.

 

Mijn leeservaring

“De dood brengt je dichter bij jezelf. De dood brengt een verandering. De door laat het leven doorgaan; ie de dood kent, leeft anders.

Is dit wellicht een handboek? Nee, eenieder beleeft zo`n trauma op zijn eigen manier, maar het is een boek dat steun kan brengen, licht kan schijnen op een tijd waarin jezelf denkt dat het nooit meer licht zal worden.  Chris Pin beschrijft zijn reis na het overlijden van zijn vrouw Ursula in korte verhalen, gebeurtenissen. Hij geeft de lezer een kijkje in zijn rouwproces.

“In de buitenwereld zet ik mijn masker op en speel ik mijn rol. Mijn binnenwereld bestaat uit Pijn, verdriet, kwaadheid op hetgeen mij overkomen is.”

De manier waarop Chris zijn verhaal beschrijft is zo puur, zo rauw, de emoties zijn tussen de woorden door te proeven. Je voelt het verdriet, de onmacht en de liefde van waaruit Chris Pin dit boek schrijft. Een rouwproces bevat meerdere facetten, tijdens het lezen, doorloop je ze samen met de schrijver allemaal. Je bemerkt het proces van de schrijver, zijn langzaam opkrabbelen, terugvallen in het verdriet en weer door. Een proces wat voor meerdere herkenbaar zal zijn. Doodgewoon Weduwnaar is een zeer pure reflectie, wat er op je pad komt wanneer de vrouw in het gezin komt weg te vallen. Een man alleen komt voor situaties te staan waar hij nooit mee te maken heeft, is het anders wanneer een vrouw alleen komt te staan? Ik denk het wel.

Chris Pin weet zijn gevoelens, emoties, onzekerheden zo puur en rauw op papier te zetten, dat dit voor veel mannen wellicht een handboek kan zijn. Vroeger mochten mannen geen emoties tonen, gelukkig is dit verandert, Chris weet de lezer te raken met zijn puurheid.

Een boekje wat mij nog lang bij zal blijven, om allerlei eigen emoties. Bedankt Chris

Lieve leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com

photovisi-download (30).jpg