In gesprek met...; Onze Facebook vrienden

MustreadsorNot in gesprek met…; Charlotte Veltman #ingesprekmetonzeleden

MustreadsorNot in gesprek met…;

 • We willen je graag leren kennen, kun je kort vertellen wie je bent? • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Mijn naam is Charlotte, ik ben 57 jaar en dol op lezen. Al vanaf kinds af aan lees ik, mede door mijn moeder die dat enorm stimuleerde. Wij kinderen lezen allemaal. Voorlezen gebeurde al vanaf de wieg. Als peuter/kleuter kroop ik elke dag bij mijn vader op schoot, uit zijn werk las hij de krant. Ik vroeg aan hem wat er stond en hij las de koppen voor. Ik wees letters aan en die zegde hij voor, met mijn moeder oefende hij klankenalfabet toen zij hem vertelde dat hij de letters zo moest uitspreken.

photovisi-download (71)

En ineens las ik een kop voor, iedereen verbaasd. Mijn oudste zus ging toen met mij oefenen en op mijn 5e las ik. En mocht ik lid worden van de bibliotheek, want daar gingen we elke week naar toe (mijn moeder, mijn broers en ik). Je mocht pas lid worden vanaf je 6e, want dan leerde je lezen in de 1e klas. Maar na een leestest werd ik lid.

 • Welk boek ligt bij jou boven op je leesstapel???

Momenteel ligt Belofte maakt schuld van Sarah Pinborough bovenop.

download (6)

 • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Ik lees alles, maar favoriet blijft het thrillergenre, met licht voorkeur voor Scandinavische thrillers. Maar altijd thrillers lezen verveelt ook, dus lees ik graag andere genres, feelgood, romans, literatuur, Young en New Adult. Eigenlijk hangt welk boek ik lees af van mijn stemming, gezondheid, seizoenen, want als ik wat meer pijn heb of niet zo lekker ben lees ik graag een boek waarbij ik mijn concentratie niet zo nodig heb. Dan lees ik ook graag tijdschriften.

photovisi-download (72)

 • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren?

Dat blijven de boeken van Enid Blyton, en de boeken over Pinkeltje door Dick van der Laan.

photovisi-download (73)

 • Wat is je mooiste herinnering hieraan?

Deze boeken las ik voor aan mijn moeder die achter de naaimachine zat, als ik uit school kwam.

 • Welke boeken gaan met jou mee in de vakantie koffer? Of welke boeken ga jij lezen deze zomer?

Ik lees het derde en vierde deel van de Eilandliefde van Jackie van Laren, Baquette met jam voor twee door Wendy Brokers, Belofte maakt schuld door Pinborough en ga daarna De blikman door Sarah Winman lezen, deze mag ik lezen voor een blogtour in september.

photovisi-download (76)

 

 • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

Geen, ik ben gewoon mijzelf. Als ik iets al mocht veranderen dan zou ik weer graag gewoon kunnen lopen.

 • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar?

Dat zijn er velen, meestal kan dat bij Nederlands auteurs gemakkelijker dan buitenlandse. Als ik op dit moment zou mogen kiezen dan zouden dat Wendy Brokers en Sarah Winman zijn.

Wat zou je hem of haar als eerste vragen?

Ik zou ze willen vragen waarom ze zijn gaan schrijven.

photovisi-download (75)

 • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

Ik bewaar deze nog even, er komen nog boeken aan van series, zoals een derde deel van Linda Jansma.9200000091266411

 • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en welke bekende acteurs zie jij dan graag de hoofdpersonen spelen in de film?

Geen idee.

 • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan?

Ik ben een echte lezer, laat schrijven graag aan de auteurs over.

photovisi-download (24)

Een gedachte over “MustreadsorNot in gesprek met…; Charlotte Veltman #ingesprekmetonzeleden

Reacties zijn gesloten.