Gast recensies·Recensies

Het grote Sinterklaas kijk-en zoekboek – Gunter Segers #Marion

Het grote Sinterklaas kijk-en zoekboek – Gunter Segers

“Er is genoeg te zien en je kunt er je eigen verhaal bij bedenken.. #Aanrader”

  • Titel: Het grote Sinterklaas kijk-en zoekboek’
  • Illustraties: Gunter Segers
  • Genre: Jeugd
  • ISBN:9789044753110
  • prijs : €10,95 ‘’verkrijgbaar in de boekhandel en online’’
  • 12 pagina’s/ hardcover|Uitgeverij Deltas | 2018

9200000096180722.jpg

Het is de eerste keer dat ik een kinderboek mag recenseren nu we een dochtertje hebben en wat is dit leuk om te doen.

Het grote Sinterklaas kijk- en zoekboek is een boek met stevige harde bladzijdes, wat superfijn is met een kleintje, omdat ze zelf graag de bladzijdes wil omslaan en vasthouden. Het boek bestaat uit vrolijke kleuren en tekeningen van Sinterklaas en pieten en allerlei speelgoed en feestartikelen.

Door de harde bladzijdes is dit boek heel geschikt voor de allerkleinste, maar voor de hele kleine kinderen vind ik zelf de tekeningen wat te druk/klein/dicht op elkaar. Zij zien naar mijn idee te weinig onderscheidt tussen alle figuren.

Voor de iets oudere kindjes is het juist heel leuk en moeten ze echt gaan zoeken tussen alle plaatjes, naar bijvoorbeeld het pakje met de blauwe strik. Op elke bladzijde staat een kort stukje tekst met daarin een uitnodiging om op zoek te gaan tussen alle figuren op de pagina. Er is genoeg te zien en ook een heel eigen verhaal bij te maken als je dit leuk vindt.

Wie weet komt er in de toekomst een boek met meer pagina’s en dunnere bladzijdes met vergelijkbare tekeningen en zoek opdrachten in de tekst. En voor de allerkleinste juist precies hetzelfde boek wat betreft de hoeveelheid pagina’s en dikte van de bladzijdes, maar dan met duidelijk van elkaar te onderscheiden sinterklaas figuren in dezelfde leuke felle kleuren.

Lieve zoekgroet Marion Poeste

Koop bij bol.com

photovisi-download (100).jpg