Recensies·Recensies van Moon

Het verdwenen kind – Mary Higgins Clark #Psychologischsterk #Moon

Het verdwenen kind – Mary Higgins Clark

“Een psychologisch staaltje leesgenot, waar je je aandacht bij moet houden.”

#Psychologischsterk

9200000089417708.jpg

De achterflap

De vierjarige Laurie Kenyon wordt op klaarlichte dag uit de tuin ontvoerd. Haar ouders zijn wanhopig: waar is Laurie gebleven?
Twee jaar lang is ze spoorloos, totdat ze schijnbaar ongedeerd terugkeert.
Jaren later begint ze zich langzamerhand de gruwelijke details van haar ontvoering te herinneren. Als haar ontvoerder erachter komt dat er bij Laurie steeds meer terugkomt, zal hij geen middel schuwen om Laurie haar mond te laten houden…

 

Mijn leeservaring

De Amerikaanse Mary Higgins Clark is een alom gerenommeerde schrijfster, welke bekend staat om haar misdaadromans. Het verdwenen kind is het nieuwste boek dat ik van Xander Uitgevers mag lezen.

“Joepie, Joepie is gekomen… heeft mijn meisje weggehaald…”

Een mysterieuze sfeer beheerst het gehele verhaal, er hangt een enorme dreiging maar je kunt je vinger er niet precies opleggen. In het begin heb je wel een moment nodig om in het verhaal te komen, het is een boek waar je de benodigde aandacht voor nodig hebt. Maar wanneer de spanning oploopt, raak je helemaal in de ban van de indrukwekkende karakters. Want dat Higgins een ster is in karakters schetsen, in dit boek “Het verdwenen kind” stelen de karakters echt de show, ze zijn zeer indrukwekkend en vooral sterk neer gezet. Dat Higgins een groot schrijfster is bewijst ze maar weer met dit boek. Het verdwenen kind bevat een sterk staaltje psychologisch schrijfwerk. Het zit goed in elkaar en de lezer zal in het boek meerdere verdachte personages ontdekken, en heen en weer geslingerd worden door de wendingen welke Higgins op sublieme manier in het boek verweeft.

Het is indrukwekkend hoe de schrijfster, het psychologische karakter van Het verdwenen kind weet uit te werken tot een verhaal waarbij je verrast wordt en je aandacht niet mag verliezen. Gelukkig weet zij de lezer geboeid te houden van het begin tot het einde. Eenmaal in het verhaal gezogen, blijkt wegleggen geen optie meer.

Lieve leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com

photovisi-download (15).jpg