Jeugdboek·Kinder Mustreads·Recensies·Recensies van Caro

Dinosaurussen van A tot Z – uitgeverij Deltas “Een informatie boek over alles, wat je altijd al wilde weten, over Dinosaurussen.”

Dinosaurussen van A to Z – uitgeverij Deltas

“Een informatie boek over alles, wat je altijd al wilde weten over, Dinosaurussen”

 • Uitgever: Deltas
 • Nederlands
 • 1e druk
 • 9789044741476
 • februari 2016
 • Hardcover
 • 176 pagina’s

Samenvatting:

DinosaurussenMiljoenen jaren geleden, toen de mens nog niet bestond, heersten machtige dinosaurussen over de wereld. Sommige waren groter dan een bus, andere zo klein als een kip. Over de hele wereld zijn er fossielen van zo’n 1000 verschillende dinosaurussen gevonden. Dankzij wetenschappelijk onderzoek weten we nu hoe deze reusachtige reptielen toen leefden en hoe hun lichamen werkten.
In dit boek krijg je een overzicht van 142 indrukwekkende soorten dinosaurussen. Je ontdekt hoe groot, sterk, snel en zwaar ze waren, waar ze leefden, wat ze aten en hoe ze zich verdedigden tegen vijanden. Sla snel dit handboek open en word een expert in de fascinerende wereld van de dinosaurussen!

Alles wat je wilt weten over de meest indrukwekkende dinosaurussen

Mijn leeservaring:

Van uitgeverij Deltas kreeg ik het prachtige boek over Dinosaurussen thuis gestuurd om te recenseren. Wat is het verschil tussen al die informatie boeken over dino’s en deze?

Ten eerste sprak de cover me aan, een prachtig harde cover met een dino die uit een ei komt, een skelet en een poot van een dino en ook nog een plaatje van een mens naast een dino, wat een verschil in grote is dat zeg! Voor kinderen heel aantrekkelijk in ieder geval, want een kind, dat hier op bezoek was, pakte het meteen op en was heerlijk aan het kijken.

De inhoudsopgave:

 1. Wat zijn dinosaurussen?
 2. Veel soorten
 3. Verschillende heupbeenderen
 4. Voeding
 5. Lichaamsbouw
 6. Skeletten, schedels en huid
 7. Hersenen en communicatie
 8. Eieren en jongen
 9. Leven in kuddes
 10. Roofdieren en aaseters
 11. Overlevingsstrategieën
 12. Grootte en snelheid
 13. Pantser en verdediging
 14. Klauwen en stekels

Iedere pagina is voorzien van prachtige en korte teksten en een Weetje!

dino

Kinderen houden niet van lappen tekst en de kleine stukjes zijn aantrekkelijk te lezen soms ook met een ander lettertype, zodat het ook voor moeilijke lezers een fijn boek is.

Na de dinosaurussen inleiding  worden de dino’s van A tot Z weergegeven. Op iedere pagina staat een andere dino met foto en informatie over deze betreffende soort.

Een klein wereldkaartje waar je de vindplaats van de dino terugziet staat bovenaan de pagina en hierbij staan ook zijn leefomgeving, wanneer hij leefde, de betekenis van zijn naam en zijn bijzondere kenmerk genoteerd.

De naam van de dino en hoe je het uitspreekt zie je ook duidelijk staan en hierbij wat voor eters het zijn, in welke krijt ze leefden en wat hun killer score is. Ik kon in het boek nergens vinden wat vroeg-krijt, laat-krijt of laat-jura betekende dus heb dit opgezocht via google. Dat miste ik wel in het boek.

Onderaan de bladzijde staat nog een interessant gedeelte over de lengte, de voeding, onder welke orde de dino valt en onder welke familie de betreffende dinosaurus behoort en natuurlijk nog een bijzonder WEETJE!.

Een echte mustread voor de jeugd, waar ze alle informatie in kunnen vinden voor een werkstuk of spreekbeurt.

Lieve leesgroet van Caroline

 Koop bij bol.com

photovisi-download (34)