Recensie van Elsa·Recensies

‘Zielenmenners’ – Terrence Lauerhohn “De schrijver heeft een uitmuntend talent voor bizarre, fantasierijke werelden”

‘Zielenmenners’ – Terrence Lauerhohn

“Terrence heeft een uitmuntend talent voor bizarre, fantasierijke werelden neerpennen.”

 • Auteur: Terrence Lauerhohn
 • Uitgever: Ambilicious Llp
 • Nederlandstalig
 • Paperback
 • 9789492551382
 • November 2018
 • 291 pagina’s

Achterflap

Front_Zielenmenners_normaal copyDe ooievaar brengt volgens onze folklore de kinderen. Dit volksgeloof verklaart niks meer dan dat. De mythe heeft echter een duistere, diepere oorsprong.

Het woord ooievaar is een verbastering van het Proto-Germaanse woord auda-bara-, dat letterlijk “schatdrager’ betekent. Hij draagt inderdaad een grote schat, de kinderziel. De ziel van het kind komt uit de Andere of Onderwereld. Deze wereld is onder meer via een waterbron te bereiken.

Suzan Maryot is een ervaren politierechercheur in Manhattan. Zij en haar partner Bill jagen op twee seriemoordenaars die allebei bovennatuurlijke krachten schijnen te bezitten. Suzan is vastbesloten om de waarheid over deze twee moordenaars te achterhalen. Wat ze ontdekt is een waarheid die voor gewone mensen beter geheim kan blijven.

… Niet elke mens heeft een menselijke ziel …

Mijn leeservaring

Eenmaal eerder heb ik van Terrence Lauerhohn een boek gelezen, toen ging het om ‘Nirwana’ (een dystopische thriller) en dat verhaal heb ik goed ervaren. Ik was dan ook zeer benieuwd naar zijn nieuwste titel ‘Zielenmenners’ die ik voor onze boekenblog Mustreads or Not mocht lezen.

Door de achterflaptekst wist ik dat dit weer een geheel ander verhaal zou zijn en door de enthousiaste mening van mijn bloggenoot Caroline begon ik vol verwachting te lezen. Helaas kon ik vanaf het begin moeilijk in het verhaal komen. Het kwam op mij verwarrend en enigszins langdradig over. Ook later kreeg het boek mij niet geheel in zijn greep. Wel vind ik de schrijfstijl van Terrence inhoudelijk mooie, visualiserende bewoording bevatten. Hij heeft absoluut een fantasierijke geest en heeft in dit verhaal ook weer een nieuwe wereld geschapen tegenover het bestaande Manhattan van tegenwoordig.

Het hoofdpersonage Suzan maakt vele gruwelijke gebeurtenissen mee en toch kon ik slecht meevoelen met haar, mij niet goed inleven in wat zij meemaakt. Ik probeer te bedenken waaraan dit lag maar kan er niet geheel wijs uit worden. Misschien komt het doordat ik teveel aandacht bij het eigenlijke verhaal moest houden om te volgen waarover het precies ging, over wie het ging en wat er allemaal gebeurde.

Al met al kan ik dit boek zeker wel op zijn bijzondere waarde schatten maar was het waarschijnlijk voor mij niet het juiste moment om het verhaal te lezen of gewoon niet mijn smaak. Toch zal ik altijd benieuwd blijven naar Terrence zijn verhalen want hij heeft een uitmuntend talent voor bizarre, fantasierijke werelden.

 • Spanning: 6                 
 • Plot: 6         
 • Leesplezier: 6      
 • Schrijfstijl: 7         
 • Originaliteit: 7         
 • Psychologie: 5   
 • Ik geef dit boek 3 sterren

Lieve Leesgroet Elsa Bakker

photovisi-download (31)

Koop bij bol.com