Leesclub·Recensies

De leesclub van Uitgebroed – Pat Craenbroeck.. Sneakpreview

De leesclub van Uitgebroed

Lees wat de leden van de leesclub Uitgebroed van Pat Craenbroek zoal van het boek vonden. Hieronder een kort overzicht. De recensies van de leden volgen later nog!

download (4)

Korte stukjes uit de leesclub UITGEBROED van PAT CRAENBROEK:

Naar aanleiding van de cover en achterflap:

Hanneke : Ik heb het boek gewonnen dus werd niet getriggerd door een kaft of een tekst op de achterkant. Wel had ik al goede recensies gelezen en ben meteen begonnen in het boek.

Marilyn : Het is wel een mooie cover maar deze was niet de reden waarom ik wou meedoen met de leesclub. Maar toen ik de tekst op de achterflap gelezen had wist ik dat ik dit boek wou lezen. Had ik dit boek in de winkel gezien ik zou hem door de cover niet hebben opgenomen. Ondertussen heb ik al vele reacties gelezen en zie ik er naar uit om echt aan de leesclub te beginnen. 😉

Via Pat kregen we ook zicht op meerdere coverontwerpen die de revue waren gepasseerd voordat de definitieve cover was gekozen. Dat was natuurlijk superleuk, meestal krijg je geen zicht op hoeveel covers er passeren voordat de definitieve keuze wordt gemaakt! Pat was benieuwd wat we daar dan van vonden en iedereen gaf zijn mening daarover.

Over de proloog:

Sommigen van de leesclub “stonden meteen aan” tijdens het lezen van de Proloog.

Erna : Bij het lezen van de proloog voel je dat er een addertje onder het gras zit. Dit is geen vriendschap, Caroline of Mona heeft niets goeds in de zin.

Pat heeft zich wel afgevraagd of het boek te Vlaams zou zijn voor de Nederlanders, persoonlijk vind ik dat helemaal niet en dat ik daar niet de enige in was bleek toen Sander het volgende, ongevraagd, melde: Verder valt het me op dat ik vrij eenvoudig door lees. Niet te Vlaams geschreven! 

Het boek is een thriller, wij waren van mening een psychologische thriller zelfs! Maar een doorsnee thriller is het niet, er werden ook zeker gevoelige onderwerpen aangesneden. En dat was ook helemaal de bedoeling van Pat Craenbroek. Mede hierdoor gingen we onverwacht met zijn allen flink de diepte in en kwamen er zeer persoonlijke zaken aan de orde!

Toen het boek uitgelezen was:

Hanneke: Het was een bijzonder mysterieus boek. Wat de hoofdpersoon heeft uitgebroed is zo goed doordacht, (goede titel daarom ook) maar het verhaal klopt wel en dat is knap. Een veelbelovend debuut van Pat Craenbroek. Ik wacht vol spanning op je nieuwe boek. Geen boek van 13 in een dozijn. 😀

Sander: Het psychische stuk vind ik sterk in Uitgebroed. De mentale werking op de gebeurtenissen zijn goed omschreven en houd je in de greep.

Erna: Ik heb er enorm van genoten en kijk zeker uit naar het volgende boek.
Voor dit debuut een dikke pluim!

Heidi:  Het was een geweldig debuut. Ik heb er echt van genoten. Nog meer, omdat ik hem zelf (vanwege de kaft) nooit gekozen zou hebben. Lieve Pat Craenbroek ik kijk nu al uit naar uw volgende boek. 💕

Erna: Ik heb zeker van het boek genoten en het inmiddels al twee keer cadeau gedaan als kerstcadeautje.

Dit was een korte preview van de Leesclub.. er volgen meer recensies.. Ben je ook zo nieuwsgierig naar meer over dit debuut van Pat Craenbroeck? Volg haar dan op Facebook facebookpagina Pat Craenbroeck

Met dank aan Carla voor het leiden van de leesclub, Sander, Marilyn, Erna, Heidi en Hanneke bedankt voor jullie enthousiaste en intensieve medewerking, en natuurlijk Pat bedantk voor het beschikbaar stellen van je boek..

Liefs het team van Mustreads or Not

photovisi-download (32)