Recensies·Recensies van Moon

Weduwen – Lynda la Plante “Dit ideale filmscript, maakt mij enorm nieuwsgierig” #Moon

Weduwen Lynda la Plante

 “Zeer onder de indruk van deze mooie beeldend beschreven thriller, een aanrader. Nu snel naar de bioscoop”

  • Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
  • Nederlands 
  • 1e druk 
  • 9789045212401 
  • november 2018 
  • Paperback 
  • 416 pagina’s

Samenvatting

9200000091316599

 

Drie mannen komen om tijdens een dramatisch verlopen bankoverval. Ze laten drie radeloos en totaal ontredderde vrouwen achter; Dolly Rawlins, Linda Pirelli en
Shirley Miller.
Als één van hen, Dolly, erachter komt dat haar echtgenoot een kluis had, doet ze een ontdekking die grote gevolgen heeft. In de kluis ligt een pistool, geld en een uitgewerkt plan voor een overval. De twijfel slaat toe, ze moet een beslissing nemen. Gaat ze zo snel mogelijk alles vergeten? Gaat ze alles overdragen aan de politie? Of is het juist beter om eerst met de andere vrouwen samen te komen?

 

Mijn Leeservaring

Een lekkere dikke pil met een intrigerende cover, nieuwsgierig wat dit boek mij brengen gaat. In de boekhandel zal dit boek je meteen opvallen, het is mooi vormgegeven, met letters in reliëf en een mysterieuze dame op de voorkant.

‘Op dat moment voelde Dolly zich dichter bij Harry dan op enig ander moment sinds zijn dood”

Lynda la Plante heeft al internationale bekendheid vergaard met haar boeken. Meerdere verhalen zijn al verfilmd met in de hoofdrol bekende acteurs. Lynda bezit haar eigen televisieproductiebedrijf en zij schreef ook al meerdere succesvolle series. Ook Weduwen is verfilmd, dit was iets waar ik gelijk aan moest denken, toen ik net begonnen was in dit boek; ”dit zou een prachtige film zijn” waarna ik op de achterflap las dat hij al verfilmd was! Het heeft een ideaal filmscript in zich, de manier waarop Lynda het heeft beschreven zie je het als ware als een film aan je voorbijgaan. Door de beeldende beschrijving kost het totaal geen inlevingsvermogen om het boek te lezen, je bent een van de dames en je leeft met hen mee

“Het was het mooiste horloge wat hij ooit had gezien. Hij zwoer dat hij het nooit af zou doen.”

De karakters zijn zeer sterk neergezet, al had er wel iets meer snelheid in het verhaal mogen zitten, of is dit mijn ongeduld, omdat je als lezer wilt weten wat er gebeuren gaat. La Plante beschrijft alles zeer uitgebreid en staat bij veel details stil, dit kan iets te langdradig voelen maar dit gevoel zal je niet lang hebben, want door verschillende wendingen weet la Plante je weer helemaal het boek in te zuigen. Heerlijk, er hangt veel dynamiek en opbouwende spanning in het verhaal waardoor je het boek moeilijk los kunt laten. Het verhaal maakt mij enorm nieuwsgierig naar de verfilming, waarschijnlijk is het boek beter, maar toch trekt het verhaal. Het is een originele thriller waarbij vier vrouwen het heft in eigen hand nemen. Alles draait om vertrouwen, mijn complimenten voor de schrijfster ze heeft het zo neer gezet dat zelfs de lezer twijfelt aan sommige bedoelingen van de karakters uit dit boek. De karakters weten de lezer psychologisch te bespelen, een zeer sterk punt in dit boek.

Weduwen, maakt mij zeer nieuwsgierig naar meer verhalen van Lynda la Plante, ze heeft een bepaald soort schrijfstijl welke je het verhaal in trekt. Het is waarschijnlijk de beeldende manier waarop zij een verhaal neerzet, en met de gedetailleerde beschrijving van de karakters weet zij zich te onderscheiden van andere auteurs

 Lieve leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (59)