Jeugdboek·Kinder Mustreads·Recensies·Recensies van Caro

De leukste insectengids voor kids- Antoine Brin & Lionel Valladares “Een kleurrijke en informatieve insecten gids voor jong en oud”

De leukste insectengids voor kids – Antoine Brin & Lionel Valladares

“Een kleurrijke en informatieve insectengids voor jong en oud”

Samenvatting:

9200000075930803Vind jij al die kleine kriebeldiertjes ook zo boeiend? Deze handige gids bevat alle informatie die je nodig hebt om de insecten die je pad kruisen te herkennen. Als je ze in een insectenkijker doet, kun je ze dankzij het vergrootglas van heel dichtbij bestuderen en daarna weer vrijlaten in de natuur! Heb je aan de hand van de identificatievragen ontdekt om welk insect het gaat? Dan lees je in dit boek ook nog hoe de diertjes leven, wat ze graag eten, waar en wanneer je ze kunt vinden, en nog veel meer.

En dan nu… op stap in de natuur! Veel plezier!

Mijn leeservaring:

Van uitgevrij Deltas mocht ik het studie boekje “De leukste insecten gids voor kids” recenseren. Voor kids, maar zeer zeker ook voor volwassenen, want weet jij hoe alle beestjes rondom je huis heten?

Een duidelijke indeling van de vijf hoofdstukken, aangegeven met een kleur.

  1. Schaaldieren, spinachtigen e.d.
  2. Kevers
  3. Tweevleugeligen en vliesvleugelen
  4. Vlinders
  5. Andere insecten

Hoe moet je de gids gebruiken en hoe weet je nu welk beestje bij welk hoofdstuk hoort, hiervoor gebruik je de identificatie vagen.

Ieder hoofdstuk begint met de namen van de meest voorkomende beestjes en deze worden per pagina met een vergrote foto weergegeven. Onderaan de pagina zie je de maanden en wanneer je het beestje kunt vinden zijn de bolletjes gekleurd. Verder staat er een oogje  met daarachter waar je het beestje kunt vinden.

48359443_426457351225267_2326912710018596864_n.jpg

De Latijnse naam, de grote van het beestje en een Wist je dit?, maken dit boekje tot een waar informatief en kleurrijk naslagwerk. Waar een klein boekje groot in kan zijn.

Een boekje wat zeker niet mag ontbreken in een bibliotheek op school.

Lieve leesgroet van Caroline

 Koop bij bol.com

photovisi-download (33)