Recensies·Recensies van Moon

Onzichtbaar – Edith van Walsum “De schrijfster maakt zichzelf zichtbaar”#Moon

Onzichtbaar – Edith van Walsum

“De schrijfster maakt zich zichtbaar met haar overtuigende schrijfstijl”

  • Auteur: Edith van Walsum
  • Uitgever: Letterrijn
  • Nederlands 
  • 1e druk 
  • 9789491875724 
  • november 2018 
  • Hardcover 
  • 200 pagina’s

9200000099532706

Samenvatting

Door een vreemde valpartij komen Hendrik en Diane met elkaar in contact. Hij is een oudere journalist die zijn werk mist en te veel drinkt. Zij is een stil meisje dat geen band heeft met haar ouders. Haar beste vriend is de hond Sebastiaan. Ondanks de verschillen ontstaat er iets bijzonders tussen Hendrik en Diane.
Wat volgt is een ontroerend verhaal over verleden, toekomst en de dood die een van hen als een schaduw achtervolgt. Of is het iets anders dat hen in de gaten houdt

Mijn leeservaring

Edith van Walsum heeft al meerdere boeken bij verschillende uitgeverijen geschreven, bij Uitgeverij LetterRijn is onlangs Onzichtbaar verschenen.

Onzichtbaar verteld je het verhaal van twee mensen, de jonge Diane en de oudere Hendrik, Edith van Walsum neemt de lezer mee in een leefwereld welke ouderwets aandoet, maar zich toch in de hedendaagse tijd afspeelt. Diane welke samen met haar gelovige moeder en niet gelovige vader, naast de oudere Hendrik woont. Ze komen met elkaar in contact en er ontstaat een vriendschap.

“Je bent niet alleen. Je bent nooit alleen geweest. Ik ben bij je.”

Van Walsum heeft een novelle-achtige schrijfstijl, het is even wennen, maar haar zinnen lopen als gedichtjes, het heeft mij op sommige momenten zelfs ontroerd. De manier waarop het verhaal wordt verteld vanuit de visie van Hendrik en Diane, heeft een trekkende kracht, je zult de twee karakters goed leren kennen dit is zeker te danken aan de overtuigende schrijfstijl van de schrijfster. Je proeft de eenzaamheid van de oudere man en het onzeker puber bestaan van Diane, hiermee heeft van Walsum de karakters goed weten neer te zetten. Lang lijkt het of beide levens langs elkaar heen geschreven zijn, er kom pas laat in het boek een klik tevoorschijn. Hierdoor is de sfeer moeilijk te pakken, het is heel interessant hoe beide levens verlopen, maar de echte verstandhouding komt laat op gang. Toch heeft het verhaal een interessante en trekkende kracht, door de mooi lopende zinnen en de sterk neergezette karakters zal de lezer gevangen zijn door de schrijfstijl van Edith van Walsum.

Onzichtbaar, zal de schrijfster zichtbaar maken, ze weet op een bijzondere manier de relatie tussen twee heel verschillende karakters neer te zetten. Edith van Walsum blijkt een schrijfster te zijn, die weet waar het over gaat in het leven. Vriendschap, eenzaamheid en vertrouwen, Zichtbaar zijn.

Lieve leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com
photovisi-download (28)