Recensies·Recensies van Moon

Het geschenk – Marijke Verhoeven “Deze Mustread zal je inpakken, of je wilt of niet.”#Moon

Het geschenk – Marijke Verhoeven

“Verhoeven zet een prachtige Scandinavische sfeer neer, ze laat de lezer wegzweven in een sinistere thriller. #aanrader”

De achterflap

download (2)

Nina doet een verrassende ontdekking die haar leven en dat van haar geliefde Torben op zijn kop zet. Dan verschijnt er een onheilspellende en duistere persoon op het eiland, die een ongezonde belangstelling voor Nina aan de dag legt. Heeft hij iets te maken met een aangrijpende gebeurtenis uit de donkere geschiedenis van het eiland Kenning?

Mijn leeservaring

We reizen weer af naar Kenning, Marijke Verhoeven geeft je in “Het geschenk” meer informatie over het eiland, Het spirituele gehalte in “Het geschenk” is hoog, meerdere karakters hebben gaven wat het verhaal mysterieus en zweverig maakt.

Kenning, een eiland vol geheimen. Wat is er gebeurd 25 jaar geleden? Welke duistere energieën dwalen over het eiland? Wanneer Nina zwanger blijkt te zijn, lijkt ze wel gevoeliger voor zulke dingen. Kan zij de energie in bedwang houden en weet zij haar eigen leven op de rails te houden. Er gebeurt veel op Kenning, haalt het verleden de toekomst in?

De lezer reist weer af naar Kenning, het eiland dat Marijke Verhoeven vol overtuiging aan de lezer beschrijft, de lezer waant zich over het eiland en voelt het duistere, het mysterieuze, tussen de regels door. Het is niet moeilijk om jezelf voor te stellen hoe het leven daar reilt en zeilt. Wellicht kost het wel enige moeite om het verhaal te volgen, je reist tussen het heden en 1990, de gebeurtenissen van 25 jaar geleden hebben nog flinke impact op het leven van nu. Er gebeurt zoveel dat ik soms even zoeken moest in welke verhaallijn ik mij bevond. Verhoeven geeft de twee tijdslijnen duidelijk aan, maar er spelen karakters in beide lijnen een rol waardoor je even zoeken moet naar de connecties. Dit is het mysterieuze aan het verhaal, je wacht vol spanning af tot de linken duidelijk worden. Verhoeven weet deze spanning gestaag maar vooral heel boeiend op te laten lopen. Het spirituele, het occulte geeft “Het geschenk” extra input, het maakt het origineel en trekkend.  Het eiland Kenning waar het verhaal zich afspeelt maakt het verhaal nog intensiever. Verhoeven beschrijft de sfeer uitermate goed. Deze thriller bevat een Scandinavische sfeer, welke de schrijfster heel sterk neer zet.

“Wat gebeurde er op Kenning? Had hij een slachtoffer gevonden? Of wachtte hij op haar zoals hij haar ooit, lang geleden, had beloofd?

De verhaallijnen worden beschreven vanuit Nina, de hoofdpersonage, en verder lees je vanuit de andere karakters het verhaal. De karakters hebben elk hun intrigerende en interessante trekken, ze gaan onder je huid zitten en laten je niet meer los. Het derde boek van Verhoeven laat je intenser genieten, komt het door de informatie over het eiland of de verhaallijn? Ik kan mijn vinger er nog niet opleggen, juist dit ongrijpbare, het mysterieuze maakt dit boek heel interessant en boeiend.

“Als hij het was die de brieven bezorgde, had hij dus eerder weer voet op Kenning gezet. Was hij dan achter haar geheim gekomen? Dat kon tocht niet?

Komen er nog meer verhalen over Nina, Torben en Kenning? Ik hoop het wel want er hangt zoveel dreiging op het eiland dat het naar meer smaakt, het maakt de lezer hongerig. Verhoeven weet met “Het Geschenk”, de lezer te betoveren, of is het beheksen? Want alles op Kenning, heeft zo zijn eigen reden, maar toeval bestaat er zeker niet, niet op Kenning

Deze Mustread zal je inpakken, of je wilt of niet.

Lieve leesgroet Moon Kager 

Koop bij bol.com

photovisi-download (36)