Recensies·Recensies van Moon

Verdwenen – Rob Oostveen “Oostveen blijft voor mij een zeer interessante schrijver….”

Verdwenen – Rob Oostveen

  • ISBN: 978-90-826034-8-4
  • 365 pagina’s
  • 210 x 145 mm
  • 1ste druk: December 2018

De Achterflap

Verdwenen

download (4)Als een meisje verdwijnt, gaat de vader tot het uiterste.

Het was liefde op het eerste gezicht tussen Rick en Silke, smoorverliefd waren ze. Nadat ze, door een “ongelukje” en helemaal tegen de zin van Silke, een dochtertje kregen, was Rick in de zevende hemel maar verloor Silke zich meer en meer in een andere relatie. Scheiden wilde ze niet, ergens hield ze nog steeds van hem. Toen op een onbewaakt ogenblik hun dochtertje Olivia verdween, door onachtzaamheid van Silke en haar nieuwe vriend, ging Rick er compleet aan onderdoor. Wat doe je als radeloze vader wanneer de politie er niet uitkomt? Rick zwoer dat de daders er, koste wat kost, niet mee weg zouden komen.

 Nooit!

Mijn Leeservaring

Een thriller met een eigen titelsong, hoe origineel bedacht, je kunt het nummer luisteren op de website van Rob Oostveen

http://www.roboostveen.com/index_htm_files/Verdwenen%20def%2005-12-18.mp3

Een triest nummer dat de sfeer in het boek goed neerzet. Want triest is het boek zeker, het start met een aangrijpend verhaal, waarmee Oostveen de lezer meteen op scherp zet. Deze situatie laat je niet ongemoeid, dit raakt je of je wilt of niet. Maar wat is er echt gebeurt op die bewuste avond in het huis van Silke? Hiermee raak je in een uitgebreid beschreven onderzoek waarbij je mee kijkt over de schouders van de rechercheurs, Job en Femke.

“Is dat vrouwelijke intuïtie of heb je concrete punten? Zeg maar dat het mijn onderbuikgevoel is.”

Oostveen neemt je in het tweede deel van het boek mee, naar hoe het begon. Het begin van de relatie tussen Rick en Silke, hierdoor krijg je een beter beeld bij de karakters en het geeft een andere tendens aan het verhaal. Oostveen heeft het verhaal op een andere manier opgetekend, de manier waarop is origineel, maar geeft het verhaal niet dezelfde spanning die ik van Oostveen gewend ben. Verdwenen heeft een drijvende kracht, twee moorden en het verdwenen dochtertje, dit is de herziene druk van dit verhaal, helaas moet ik tijdens het lezen toch af en toe terugbladeren omdat er nog een paar kleine foutjes in het verhaal verborgen zitten. Jammer, want Oostveen heeft wat mij betreft een zeer interessante schrijfstijl en hij weet op een sterke manier een verhaal neer te zetten. Verdwenen is dan misschien niet zijn sterkste boek, toch weet Oostveen mij elke keer weer te animeren en te vermaken. De onderwerpen die hij neerzet in zijn boeken, zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen, hij heeft bij elk boek een actuele gebeurtenis als uitgangspunt, welke hij vaak weet om te vormen tot een interessant, spannend en meeslepend verhaal.

Is Verdwenen dan niet helemaal mijn ding! Oostveen is zeker een schrijver waarvan je kan genieten, zijn eerdere boeken waren voor mij een zeer aangename leeservaring.

Lieve leesgroet Moon

Koop het Boek via deze link