Recensies·Recensies van Moon

De strijd met de witte wolf – Christine Charliers “De serie is een aanrader voor jong en oud” #Moon

De strijd met de witte wolf – Christine Charliers

“De lezer is niet alleen in de ban van de wolf, maar ook van Charliers, zij weet je vanaf het begin te boeien en heeft je helemaal in haar macht. Een Mustread voor jong en oud”

De achterflap

20181027_120246

Een verhaal waarmee je in de huid van een wolf kruipt, waardoor je elke letter zult verslinden.
Esther en Jonathan worden nog altijd opgejaagd door Crustonic. Dat louche bedrijf doet onderzoek naar genetische manipulatie, en heeft stamcellen van de tieners nodig. Maar dat is niet het enige probleem van Esther en Jonathan. Ze worden namelijk ook belaagd door een wolf die niet te grijpen lijkt. En dan hangt er nog de geur van romantiek in de lucht. Maar het duo richt zich op één doel: er moet een einde komen aan Crustonic!

Mijn leeservaring

Het derde en laatste deel van de “In de ban van de wolf” trilogie, ziet er net als de voorgaande delen weer prachtig uit. Een mooie hardcover gebonden editie, en ook nog heerlijk dik. Dit is totaal niet erg want je mag maar liefst ruim 400 pagina`s genieten. Ditmaal gaan we verder in het verhaal, ik raad de lezer aan de boeken op volgorde te lezen, niet omdat het moet, maar omdat het gewoon heerlijk leesvoer is.

Esther en Jonathan zijn nog steeds op zoek naar het Antiserum, maar zij zijn niet alleen opzoek. Er is een witte wolf, waar ze veel last van ondervinden in dit verhaal.

Het duurt niet lang of Christine Charliers heeft je weer helemaal in haar macht, wat kan zij mooi verwoord en beeldend het verhaal neer zetten. Filmisch geschreven, ook dit deel weer. Niet alleen voor de jeugd is dit een prachtig verhaal, zeker weten dat dit ook voor de oudere lezers een aanrader is. Het verhaal bevat een onderliggende boodschap, naast levenslessen over vertrouwen, vriendschap, geeft dit verhaal je vooral ook veel leesgenot. Het verhaal verschijnt als vanzelf op je netvlies dit mede door de goed, beeldend beschreven situaties en de intrigerende verhaallijn. Dit finale verhaal maakt de cirkelrond, en weet de lezer op het puntje van zijn stoel te krijgen. Er hangt veel spanning in het verhaal, juist dit maakt het voor de volwassen lezers ook zeer aangenaam, het vleugje Fantasy maakt het verhaal interessant en geeft het de trekkende kracht.

“Even lijkt het of er nog iets is, een witte flits. Maar hoe ik ook speur, ik zie het niet meer. Ik schakel mijn verscherpte zintuigen uit, spring van het dak af en ga naar binnen.”

Esther krijgt het zwaar te verduren in “De strijd met de witte wolf”, er is concurrentie en in haar privéleven gebeurt er ook van alles. Charliers weet net als in de voorgaande delen, door de combinatie van haar prettige schrijfstijl en de uitgebreide sfeerbeschrijving, je helemaal mee te trekken in de strijd. De lezer is niet alleen in de ban van de wolf maar zeker ook in de ban van Christine Charliers. Ik zou dit boek willen betitelen met een dikke aanrader, de gehele serie zou wat mij betreft verfilmd mogen worden, of er zou heel goed een serie van gemaakt kunnen worden. Want Christine Charliers weet alle ingrediënten zo te vermengen dat deze verhalen voor mij echte Mustreads zijn, voor jong en oud.

Lieve leesgroet Moon

Koop bij bol.com
photovisi-download (6)