Recensies·Recensies van Caro·Wil je in mijn vriendenboekje schrijven ?

Uitgebroed – Pat Craenbroek “een zeer goed uitgebroed thrillerdebuut”#Caroline

Uitgebroed – Pat Craenbroek

Een zeer goed uitgebroed thrillerdebuut

Samenvatting:

uitgebroedVerteerd door pijn en verdriet besluit Lilith van Winckel om zichzelf voor een aankomende trein te gooien. Er wordt om haar getreurd, maar niemand in haar omgeving is echt verbaasd. Nadien gaat het leven voor haar familie en vrienden verder. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is en dat de vrouw de maanden voor haar dood een plan met verstrekkende gevolgen heeft uitgebroed.
Hoewel verraad, moord en wraak de voornaamste ingrediënten zijn van deze pageturner, heeft het verhaal meerdere lagen. De verrassende wendingen en bij momenten pijnlijk mooie beschrijvingen maken van dit boek een aangrijpende thriller die nét even anders is dan we gewend zijn.
Pat Craenbroek is een vrouwelijke arts die in het begin van haar carrière als gerechtsarts aan de slag was. Nu laat ze haar levendige en soms licht morbide verbeeldingskracht de vrije loop in Uitgebroed, een duister, en op alle fronten overtuigend verhaal.

Mijn leeservaring:

Een boek wat al een tijdje op mijn ntl lijstje stond, maar waar ik gewoon niet aan toe kwam. Door de leesclub in Mustreads or not had ik meteen een goede gelegenheid om het boek mee te lezen.

Het boek was genomineerd voor de LangZullenWeLezen-trofee.be van onze Vlaamse buren, dus ik was heel benieuwd. 233

De cover is apart, een gedeelte van een vrouwen gezicht met daarin stukjes tekst en  onderop 2 getekende poppetjes. Ik lees meestal geen achterflap, maar lees wel het stukje over de auteur en dat stukje kun je in het verhaal wel terug vinden, Pat weet details prima weer te geven.

Bij de proloog werd ik al meteen gefascineerd door de naam Caroline 😉 wat beweegt iemand om aan gevangenen te gaan schrijven en dan verliefd te worden! Maar het volgende stukje, zet je aan het denken.

Ze spreken af dat ze elkaar zullen ontmoeten zodra hij vrijkomt, dat zal niet zo heel lang meer gaan duren. En hun ontmoeting zal zonder twijfel een blijvende indruk op hem maken, verzekert ze hem 😉

Het boek is onderverdeeld in vijf delen, die ook weer onderverdeeld zijn in hoofdstukken

  • Proloog
  • De zomer waarin alles ander wordt
  • Donkere dagen
  • De lucht na de winter
  • De laatste zomer
  • De nazomer
  • Epiloog

Heerlijk die onderverdeling, korte hoofdstukken die je aansporen te blijven lezen. Inspecteur Karin Zachée krijgt een moeilijke opdracht na de vondst van een man met een ingeslagen schedel. Gelukkig zijn er video beelden maar om daar een dader in te ontdekken is nog een hele klus.

Dan heb je ook nog het verhaal van het jonge stel, de dakloze Alex en Kell. Zij overleven door te stelen, maar wanneer Alex achter een vrouw aan loopt om daar in te breken, komt hij niet meer terug. Kell gaat opzoek naar Alex en probeert via de politie en zijn familie achter Alex zijn verblijfplaats te komen, maar dat Alex in bizarre omstandigheden ergens verblijft is voor Kell de druppel.

Dan is er ook nog de familie van Lilith van Winckel, de vrouw die eigenlijk alles heeft wat haar hartje begeert, een liefhebbende echtgenoot, geld, kinderen, een mooi huis en die toch heel plotseling zelfmoord pleegt.

Verschillende verhaallijnen die tot een magnifiek plot komen. Een literaire thriller die je aan het denken zet en je meeneemt in de wereld van de bitterzoete wraak. Het verhaal begint al meteen explosief en wanneer het verhaal voor je gevoel wat langdradig wordt komt het volgende minder bloederig maar zeer zeker heftige voorval voorbij. Niet alleen wraak ook eenzaamheid en dakloos komen in het verhaal aan bod en het effect wat dat op iemand kan hebben. Voor mij een mustread thriller en ik zit gespannen te wachten op het nieuwe boek van Pat.

Lieve leesgroet CarolineKoop bij bol.com

cover uitgebroed

Een gedachte over “Uitgebroed – Pat Craenbroek “een zeer goed uitgebroed thrillerdebuut”#Caroline

Reacties zijn gesloten.