Recensies·Recensies van Caro

Lava- Fenne van Heemstede -“een auteur met een beeldende schrijfstijl”

Lava – Fenne van Heemstede

Een auteur met een beeldende schrijfstijl

Auteur: Fenne van Heemstede

Uitgever: Ambilicious Llp

  • Nederlands
  • 1e druk
  • 9789492551467
  • december 2018
  • Paperback
  • 283 pagina’s

Alle productspecificaties

Samenvatting:

LavaLibris literatuurprijs winnaar Abdelkader Benali roemde haar verhalen: “Ze raakte me in het hart!’
Flaptekst
Fleur is een levenslustige, poly-amorische, jonge vrouw, die samen met haar partner een kunstgalerie runt. Prettig in de omgang, aantrekkelijk en bruisend van energie legt ze makkelijk contacten. Connecties die vaak verder gaan dan gebruikelijk, want Fleur houdt van de goede dingen van het leven én van erotiek. In tegenstelling tot het woord “delen’ komt “ontrouw’ in haar woordenboek niet voor.
Fleur is een groot liefhebber van verleiden en verleid worden en deelt dit gul met degenen die haar na aan het hart liggen. Innemende mannen en aantrekkelijke vrouwen om mee te praten, te lachen, te eten, maar zeker ook om met veel plezier de liefde mee te bedrijven. Van nature is ze wat verlegen, maar als haar altijd sluimerende vlindertjes zich eenmaal roeren, gaat ze er volledig voor.
Biografie
Fenne van Heemstede (1979) is geboren in Vlaanderen en groeide op in Nederland. De kosten voor haar studie Rechtsgeleerdheid knipte ze als goedlachse kapster bij elkaar. Hoewel ze meer dan bang is in het donker, vindt ze juist daar de inspiratie voor haar succesvolle oeuvre. Meditatieve momenten brengen haar naar een verborgen wereld vol erotiek die ons via haar pen en potlood bereikt. Haar schrijfstem is zacht, haar verhalen vol genot.

Mijn leeservaring:

Via uitgeverij Ambilicious mocht ik het boek Lava van Fenne  van Heemstede lezen en was benieuwd. Heerlijk zo af en toe een erotische roman tussendoor. Zou ik het met 50 tinten kunnen vergelijken of met de Cross serie, ik was benieuwd. Het fijne van een erotische roman geschreven door een vrouw is de schrijfstijl en de romantiek, die vaak bij een erotische roman geschreven door een man wat plat is en niet altijd even vrouwvriendelijk.

Is de poly-amorische Fleur wat verlegen staat op de achterflap, nou daar heb ik niets van meegekregen. Vele mannen en vrouwen passeren en vaak neemt ze deze mee naar huis waar voor de openhaard de liefde wordt bedreven. Haar man Daniel vind het allemaal prima en doet ook geregeld mee, al heb ik soms het gevoel dat hij wat jaloers is. Echte poly-amorische relaties ontstaan er niet het zijn meer de stand-alone’s.

Ik vond het verhaal niet echt uitgediept, hebben Fleur en Daniel een kunstgalerie en beginnen ze later nog een erotische kunstgalerie, dat is echt bijzaak. Ik denk dat Fenne over die galerie veel meer had kunnen vertellen. Het verhaal loopt eigenlijk meer over van de ene in de andere seks scène, maar wel mooi en erotisch beschreven.  Iets minder seks en iets meer een echt verhaal had me meer kunnen boeien. Fenne schrijft beeldend en met mooie zinnen, dus ik denk dat een volgend roman meer uit zijn verf kan komen met een beter uitgediept verhaal, maar met natuurlijk wel de nodige erotiek erin, want dat kan ze zeker goed beschrijven.

Enkele korte verhalen van Fenne heb ik proberen op te zoeken, maar kan nergens iets van haar terug vinden. Een boek is toch iets anders dan een kort verhaal, dus ik was benieuwd hoe haar korte verhalen eruit zagen, omdat ze daar enkele prijzen mee gewonnen heeft. Ik hoop dat Fenne door blijft schrijven, want potentie om een goed boek neer te zetten heeft ze zeer zeker wel. Dank je wel uitgeverij Ambilicious dat ik Fenne heb mogen ontdekken en ik ben heel benieuwd naar haar volgende boek.

Lieve leesgroet Caroline