Jeugdboek·Kinder Mustreads·Recensies·Recensies van Caro

Jij geeft me vleugels- Pimm van Hest “: een prentenboek met de boodschap “Wanneer je iemand helpt kun je hulp terug verwachten” #Caroline

Jij geeft me vleugels – Pimm van Hest

“Een prentenboek met de boodschap “Wanneer je iemand helpt kun je hulp terug verwachten”

Over de auteur Pimm van Hest:

Pimm van Hest (Eindhoven, 25 augustus 1975) is een Nederlands kinderboekenschrijver. Van Hest studeerde aan de pabo en schreef als afstudeerproject in 1998 met zijn stageklas een kinderboek: De Mysterieuze avonturen van Keob en zijn vrienden. Na tijdelijk voor de klas te hebben gestaan, begon hij aan een studie psychologie aan de Universiteit van Tilburg. In deze periode (2002) kwam hij zijn vriend Eduard Meijer tegen. Samen besloten ze om in 2004 een adoptieprocedure op te starten. Uiteindelijk werden zij in 2007 de vaders van een dochter. Omdat Van Hest tijdens de gehele adoptieprocedure vrijwel geen prentenboeken over adoptie tegenkwam waarin daadwerkelijk een kind de hoofdrol speelde, besloot hij zijn roman-in-wording opzij te schuiven en een prentenboekverhaal over adoptie te schrijven. Dit werd uiteindelijk Rosita. (Tijdens de boekpresentatie in 2009 zat zijn dochter naast hem om het boek mee voor te lezen.) Hierna volgden nog verschillende andere prentenboeken die allemaal ‘vanuit authenticiteit’ zijn geschreven en recht uit het leven van Van Hest komen.

Samenvatting:

jij geeft me vleugels

Een ontroerend, poëtisch verhaal over zorgen voor elkaar en de kracht van vriendschap. Voor lieve vogels en vogelverschrikkers vanaf 5 jaar.
Soms lijkt de wereld ineens ontzettend groot. Zoveel groter dan jij. Wat voel je je klein. Klein en alleen. Alleen op die grote wereld. Maar dan word je verrast … en geeft iemand je vleugels.

Mijn leeservaring:

Via uitgeverij Clavis kreeg ik het nieuwste prentenboek van Pimm van Hest op de mat en net als iedere keer maakt zo’n boek mij blij. Als eerste al de verpakking, een mooie rode envelop en dan het boek zelf, de vormgeving, de illustraties dit keer gemaakt door Connie Snoek, een prentenboek waar heel veel liefde in zit en een verhaal van Pimm bevat  altijd een onderwerp waar kinderen mee kunnen worstelen en waardoor je door zo’n boek erover kunt praten met kinderen.

Het gaat over een vogelverschrikker, die voor een klein vogeltjes zorgt en wanneer hij eenzaam en verdrietig is, dat kleine vogeltje hem troost en een arm om hem heen slaat. Gewoon een prentenboek wat me emotioneel raakte. Er was alleen één bladzijde die kinderen wat bang maakt denk ik en dat is het groepje vogelverschrikkers die wel heel agressief overkomen, maar gelukkig op de andere pagina rent de lieve vogelverschrikker met het kleine vogeltje weg. Aan de andere kant in de wereld zijn ook veel boze mensen en die geven geen liefde, dus misschien juist wel heel goed zo’n plaatje tussen in.

Ik ben heel benieuwd of ook dit prentenboek zijn weg naar het buitenland weet te vinden, want  de boeken van Pimm zijn al in vele talen verschenen.

Echt weer een Mustread voor kinderen vanaf 5 jaar om ze te laten inzien, hoe klein je ook bent, sla een arm om iemand heen en je zult die arm ook terug verwachten.

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com